ΣΠΑΝΑΚΟΚΕΦΤΕΔΕΣ ΦΟΥΡΝΟΥ
Υλικά500 γρ σπανάκι
1 καρότο
1 κολοκυθάκι
1 κρεμμύδι
μία χονδρή φέτα ψωμί μουλιασμένο
1 αυγό
μία χούφτα τυρί της αρεσκείας σας φέτα ή κίτρινο.
λίγο δυόσμο
λίγο μάραθο
λίγο άνηθο
αλάτι
πιπέρι
ελαιόλαδο
αλεύρι
Εκτέλεση
Ψιλοκόψτε το σπανάκι, ρίξτε αλάτι και σφίξτε με τα χέρια σας να φύγουν τα πολλά υγρά.
Στον τρίφτη τρίψτε το κολοκυθάκι και στρίψτε καλά να φύγουν τα υγρά του.
Ψιλοκόψτε το σπανάκι, ρίξτε αλάτι και σφίξτε με τα χέρια σας να φύγουν τα πολλά υγρά.
Στον τρίφτη τρίψτε το κολοκυθάκι και στρίψτε καλά να φύγουν τα υγρά του.
Τρίψτε το κρεμμύδι και το καρότο στο λεπτό του τρίφτη.
Προσθέστε το ψωμί, το αυγό, τα μυρωδικά, το τυρί, το ελαιόλαδο και πολύ λίγο αλάτι γιατί έχει ήδη αλάτι μέσα το σπανάκι και θα είναι και το τυρί αλμυρό.
Φτιάξτε κεφτεδάκια, αλευρώστε καλά και ακουμπήστε επάνω σε λαδόκολλα.
Προσθέστε το ψωμί, το αυγό, τα μυρωδικά, το τυρί, το ελαιόλαδο και πολύ λίγο αλάτι γιατί έχει ήδη αλάτι μέσα το σπανάκι και θα είναι και το τυρί αλμυρό.
Φτιάξτε κεφτεδάκια, αλευρώστε καλά και ακουμπήστε επάνω σε λαδόκολλα.
Ψήστε στο φούρνο μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές.