ΣΠΙΤΙΚΗ ΠΟΡΤΟΚΑΔΑΛΑ, ΛΕΜΟΝΑΔΑ Ή ΜΑΝΤΑΡΙΝΑΔΑ
Υλικά
5 ποτήρια φυσικό χυμό πορτοκαλιού
3 ποτήρια ζάχαρη
2 ποτήρια νερό
Χυμό από τρία μεγάλα λεμονιά.
Ξύσμα από 6 πορτοκάλια
Εκτέλεση
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε πρώτα τα δύο ποτήρια νερό, τη ζάχαρη και το ξύσμα πορτοκαλιού για να βράσουν για 5 λεπτά.
5 ποτήρια φυσικό χυμό πορτοκαλιού
3 ποτήρια ζάχαρη
2 ποτήρια νερό
Χυμό από τρία μεγάλα λεμονιά.
Ξύσμα από 6 πορτοκάλια
Εκτέλεση
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε πρώτα τα δύο ποτήρια νερό, τη ζάχαρη και το ξύσμα πορτοκαλιού για να βράσουν για 5 λεπτά.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει. Δε θέλουμε να κάψουμε τις βιταμίνες του πορτοκαλιού.
Στραγγίζουμε σε ένα καθαρό μπολ και βγάζουμε το ξύσμα.
Αναμιγνύουμε τα πέντε ποτήρια (στραγγισμένα) χυμό πορτοκαλιού και τα τρία λεμόνια μέσα στο σιρόπι και ανακατεύουμε.
Γεμίζουμε μπουκάλια, κρατάμε το ένα στο ψυγείο και τα υπόλοιπα στην κατάψυξη.
Όταν θέλουμε να σερβίρουμε βάζουμε δύο δάχτυλα χυμό στο ποτήρι και συμπληρώνουμε με ανθρακούχο νερό και παγάκια.
Ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
Η ίδια συνταγή γίνεται λεμονάδα και μανταρινάδα.