Κοκκινιστά κεφτεδάκια με πουρέ ή τηγανητές πατάτες



ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΑ ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΜΕ ΠΟΥΡΕ Ή ΤΗΓΑΝΗΤΕΣ ΠΑΤΑΤΕΣ


Υλικά
Για τα κεφτεδάκια
500 γρ κιμά μοσχαρίσιο
200 γρ χοιρινό κιμά
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκ σκόρδο ψιλοκομμένο
2 φέτες ψωμί χωρίς κόρα μουλιασμένο
1 κ.σ ξύδι
1 κ.σ δυόσμο ψιλοκομμένο
1.κ.σ λάδι
1 αυγό
Αλάτι πιπέρι


Εκτέλεση
Ζυμώνω όλα τα υλικά και τα αφήνω μισή ώρα στο ψυγείο. Τα πλάθω κεφτεδάκια τα αλευρώνω και τηγανίζω.
Έχω φτιάξει μία σάλτσα με κρεμμύδι, σκόρδο, λίγο βασιλικό, 2 - 3 ντομάτες στον τρίφτη, 1 κ.γ. πελτέ, λίγη ζαχαρίτσα, προσθέτω τα κεφτεδάκια και τα αφήνω να βράσουν και να χυλώσει η σάλτσα.

Για τον πουρέ 
Έβρασα 5 - 6 πατάτες, τις πολτοποίησα με το ειδικό εργαλείο, έβαλα λίγο γάλα, μια κουταλιά της σούπας βούτυρο και λίγο μοσχοκάρυδο.

εδώ κεφτεδάκια κοκκινιστά με τηγανητές πατάτες


Δημιουργός συνταγής: Αλεξάνδρα Κυριάκη

 Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!