
ΕΥΚΟΛΟ ΓΛΥΚΑΚΙ ΜΕ ΣΑΒΑΓΙΑΡ, ΚΡΕΜΑ ΠΑΤΙΣΕΡΙ ΚΑΙ ΣΑΝΤΙΓΙ
ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Έκανα μια κρέμα πατισερί με ένα λίτρο γάλα.
Το έβρασα με δυο κουταλιές άχνη, δύο βανίλιες και τρεις κουταλιές κορν φλάουρ.
Μόλις έπηξε έριξα δυο κουταλιές βούτυρο και όταν έβγαλα από τη φωτιά έριξα δυο κρόκους.
Καλό ανακάτεμα!
Την έβαλα στο ψυγείο να παγώσει.
Την χτύπησα ακόμα μια φορά.
Έβρεξα με γάλα σαβαγιάρ, τα έστρωσα σε ταψάκι και την έριξα από πάνω.
Μετά χτύπησα μια ερμόλ σαντιγί (κουτάκι) με δυο κουταλιές άχνη.
Έβαλα ακόμη μια σειρά σαβαγιάρ και τη σαντιγί.
Τέλος φίλε αμύγδαλο και ψυγείο.
Την έβαλα στο ψυγείο να παγώσει.
Την χτύπησα ακόμα μια φορά.
Έβρεξα με γάλα σαβαγιάρ, τα έστρωσα σε ταψάκι και την έριξα από πάνω.
Μετά χτύπησα μια ερμόλ σαντιγί (κουτάκι) με δυο κουταλιές άχνη.
Έβαλα ακόμη μια σειρά σαβαγιάρ και τη σαντιγί.
Τέλος φίλε αμύγδαλο και ψυγείο.
Δημιουργός συνταγής: Παλμιρα Αριστου