Μπουρεκάκια



Μια συνταγή της κυρίας Giannis Artemis Peteinarakis για ΜΠΟΥΡΕΚΑΚΙΑ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Μπουρεκάκια

Υλικά
Μισό πακέτο φύλλα κρούστας
300 γρ. γλυκιά μυζήθρα
Λίγο λάδι, λίγο βούτυρο για τα φύλλα
50 γρ. ζάχαρη
Λίγο κανέλα
1 κ.σ. μέλι

Σιρόπι
1 φλυτζάνα του καφέ ζάχαρη
1 φλυτζάνα του καφέ νερό
Φλούδα λεμονιού
Κανέλα
Γαρίφαλο

Βάζουμε την μυζήθρα σε μια λεκάνη και με ένα πιρούνι την θρυμματίζουμε.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη, την κανέλα και το μέλι.
Κόβουμε ένα - ένα φύλλο σε λωρίδες, το βουτυρώνουμε, το γεμίζουμε με μυζήθρα το τυλίγουμε.
Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνου στους 160 βαθμούς για 20 λεπτά
Τα σιρόπια ζούμε και τα δύο χλιαρά
Όταν κρυώσουν τους βάζουμε άχνη ζάχαρη.