Μια συνταγή της κυρίας Giannis Artemis Peteinarakis για CHEESECAKE ΜΕ ΣΠΙΤΙΚΗ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΒΕΡΙΚΟΚΟ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Cheesecake με σπιτική μαρμελάδα βερίκοκο
Υλικά
500 γρ τυρί κρέμα
1 κρέμα γάλακτος 200γρ
1 1/2 πακέτο μπισκότα πτιπ μπερ
50 γρ άχνη ζάχαρη
1/2 Βιτάμ σε θερμοκρασία δωματίου
Ξύσμα από λάιμ
Θρυμματίζω τα μπισκότα, βάζω το Βιτάμ και αναμιγνύω καλά.
Στρώνω το μείγμα σε αποσπώμενη φόρμα και το βάζω στο ψυγείο για 1 ώρα.
Χτυπάω το τυρί, την κρέμα γάλακτος και το ξύσμα λάιμ και στρώνω πάνω στα μπισκότα.
Ξαναβάζω στο ψυγείο για πολλές ώρες.
Μαρμελάδα
1 κιλό ώριμα βερίκοκα
600 γρ. ζάχαρη
1 βανίλια
Ξύσμα λάιμ
Μισή φλιτζάνα του τσαγιού νερό
Πλένω καλά τα φρούτα, αφαιρώ τα κουκούτσια και τα βάζω στην κατσαρόλα με τη ζάχαρη, βανίλια , νερό και το ξύσμα από το λάιμ.
Βράζω για περίπου μισή ώρα και όταν κρυώσει το πολτοποιώ.