ΣΑΛΤΣΑ ΑΛΦΡΕΝΤΟ (ALFREDO SAUCE)
Μια υπέροχη σάλτσα για ζυμαρικά και κοτόπουλο!!
Υλικά για 4 μερίδες
- 2 κ.σ. ανάλατο βούτυρο
- 2 κ.γ. ψιλοκομμένο σκόρδο
- 1 ½ φλ. κρέμα γάλακτος
- ½ κ.γ. αλάτι
- ½ κ.γ. μαύρο πιπέρι
- 1 φλ. φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα
- ⅛ κ.γ. μοσχοκάρυδο
Εκτέλεση
- Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά.
- Προσθέτουμε το βούτυρο και μόλις λιώσει προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε μέχρι να μυρίσει (30 - 60 δευτερόλεπτα). Να μην ροδίσει το βούτυρο ή το σκόρδο!
- Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, ½ κουταλάκι αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε να ενωθούν.
- Αφήνουμε την κρέμα να σιγοβράσει σε μέτρια φωτιά.
- Μαγειρεύουμε ανακατεύοντας συχνά, ξύνοντας τις πλευρές και τον πάτο του τηγανιού.
- Βράζουμε μέχρι να μειωθεί η σάλτσα σε περίπου 1 φλιτζάνι (10 - 12 λεπτά).
- Η σάλτσα πρέπει να πήξει ελαφρώς, καλύπτοντας το πίσω μέρος ενός κουταλιού.
- Σβήνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε μέσα την παρμεζάνα και το μοσχοκάρυδο.
- Εάν η σάλτσα είναι πολύ πηχτή, προσθέτουμε λίγο από το νερό που έβρασαν τα ζυμαρικά ή μερικές κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος, μέχρι να επιτευχθεί η επιθυμητή πυκνότητα.
- Δοκιμάζουμε και αλατοπιπερώνουμε όσο χρειάζεται.
- Η συνταγή μας δίνει 1 φλιτζάνι σάλτσα, αρκετή για ένα πακέτο μακαρόνια.