ΜΩΣΑΪΚΟ Ή ΚΟΡΜΟΣ ΜΕ ΖΑΧΑΡΟΥΧΟ ΓΑΛΑ ΚΑΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ---> Μια συνταγή της κυρίας Tzela Antonopoulou από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Μωσαϊκό ή κορμός με ζαχαρούχο γάλα και σοκολάτα
Σούπερ σοκολατένια απόλαυση!
Υλικά
250 γρ. βούτυρο λούρπακ
1 ζαχαρούχο γάλα
4 κ.σ. γεμάτες κακάο άγλυκο
120 γρ. σοκολάτα ψιλοκομμένη
120 γρ. γάλα εβαπορέ
1 σφηνάκι κονιάκ
μια πρέζα αλάτι
2 πακέτα μπισκότα πτι μπερ
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρολίτσα βάζω το βούτυρο σε κομμάτια να λιώσει.
Κοσκινίζω το κακάο και το γυρίζω μέσα στο ζεστό βούτυρο.
Συνεχίζω να ανακατεύω σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να διαλυθεί καλά το κακάο.
Προσθέτω το ζαχαρούχο γάλα και συνεχίζω το ανακάτεμα μέχρι να ενσωματωθεί στο μίγμα.
Κατεβάζω από τη φωτιά και προσθέτω το κονιάκ και το αλάτι.
Σε ένα άλλο μπολ βάζω το εβαπορέ και το βάζω στο φούρνο μικροκυμάτων να κάψει.
Ψιλοκόβω τη σοκολάτα μέσα και ανακατεύω καλά μέχρι να γίνει λεία.
Την γυρίζω στην κατσαρόλα στο μίγμα με το κακάο.
Ανακατεύω καλά.
Αφήνω να πέσει λίγο η θερμοκρασία.
Σπάω τα μπισκότα και τα ραντίζω με λίγο επιπλέον κονιάκ.
Τα ανακατεύω μέσα στη σοκολατένιο μίγμα.
Απλώνω σε μεμβράνη ρολάρω και σφίγγω το ρόλο μου.
Το συντηρώ στην κατάψυξη.
Προσθέτω το ζαχαρούχο γάλα και συνεχίζω το ανακάτεμα μέχρι να ενσωματωθεί στο μίγμα.
Κατεβάζω από τη φωτιά και προσθέτω το κονιάκ και το αλάτι.
Σε ένα άλλο μπολ βάζω το εβαπορέ και το βάζω στο φούρνο μικροκυμάτων να κάψει.
Ψιλοκόβω τη σοκολάτα μέσα και ανακατεύω καλά μέχρι να γίνει λεία.
Την γυρίζω στην κατσαρόλα στο μίγμα με το κακάο.
Ανακατεύω καλά.
Αφήνω να πέσει λίγο η θερμοκρασία.
Σπάω τα μπισκότα και τα ραντίζω με λίγο επιπλέον κονιάκ.
Τα ανακατεύω μέσα στη σοκολατένιο μίγμα.
Απλώνω σε μεμβράνη ρολάρω και σφίγγω το ρόλο μου.
Το συντηρώ στην κατάψυξη.