Κριθαρότο με γαρίδες



ΚΡΙΘΑΡΟΤΟ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ


Και τα πιάτα αδειάζουν σε χρόνο μηδέν.

ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε φαρδιά κατσαρόλα σοτάρω ΚΡΕΜΜΥΔΙ ψιλοκομμένο, ΣΚΟΡΔΟ, ΚΑΡΟΤΟ, ΠΙΠΕΡΙΑ και μισή κουταλιά ΠΕΛΤΕ μέχρι να καραμελώσουν.
Ρίχνω το ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ, το γυρίζω μερικές φορές, σβήνω με ΚΡΑΣΙ και αφού εξατμιστεί ρίχνω 3 ΝΤΟΜΑΤΕΣ περασμένες από το μούλτι.
Σιγοβράζω ανακατεύοντας να μη κολλήσει το κριθαράκι.
Σε ένα τηγάνι με ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ που έχει κάψει ρίχνω τις ΓΑΡΙΔΕΣ αφού τις έχω ΑΛΑΤΟΠΙΠΕΡΩΣΕΙ.
Τηγανίζω 1 - 2 λεπτά και τις βγάζω.
Λίγο προτού σβήσω το κριθαράκι ρίχνω τις γαρίδες και σβήνω.


Δημιουργός συνταγής: Σούλα Λεβέντη