Καλαμάρια με ρύζι



ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ ΜΕ ΡΥΖΙ

ΥΛΙΚΑ
1 κιλό καλαμάρια
1 κούπα νες ελαιόλαδο
1/2 ματσάκι άνηθο
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
1 κ.σ. πελτέ
2 ντομάτες ώριμες
1/2 κρασοπότηρο ούζο
αλάτι 
πιπέρι
300 γρ. ΚΙΤΡΙΝΟ ρύζι

ΕΚΤΈΛΕΣΗ
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το κρεμμύδι κομμένο σε κυβάκια με λίγο νερό για να φύγει η σπιρτάδα του.
Στη συνέχεια ρίχνουμε τα καλαμάρια κομμένα σε ροδέλες, τα ανακατεύουμε μέχρι να φύγουν τα υγρά τους και προσθέτουμε το ελαιόλαδο.
Ανακατεύουμε καλά και κατόπιν ρίχνουμε πελτέ.
Συνεχίζουμε για λίγο το ανακάτεμα και σβήνουμε με το ούζο.
Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ ρίχνουμε τις ντομάτες κομμένες σε κυβάκια και ψήνουμε στη χύτρα για 10' ή σε ανοιχτή κατσαρόλα για 30'.
Όταν ανοίξουμε την κατσαρόλα προσθέτουμε το ρύζι, τον άνηθο, το αλάτι και το πιπέρι και σιγά - σιγά προσθέτουμε το ζεστό νερό και μαγειρεύουμε για αλλά 20'.
Εάν τα καλαμάρια σας είναι κατεψυγμένα μπορείτε να τα βάλετε για 20' σε ένα λεκανάκι με σόδα (θα γίνουν πολύ πιο αφράτα) και τα ξεπλένετε μετά πολύ καλά.


Credits:
Αναστασια Βλάχου
Σπιτικές δημιουργικές απολαύσεις με την Άννα ...
ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ (επιμέλεια κειμένου)
Καλαμάρια με ρύζι