ΤΥΡΟΠΙΤΑ
Αυτή η τυρόπιτα είναι πολύ νόστιμη, χορταστική και με μια σαλάτα τέλειο γεύμα!!
Αυτή η τυρόπιτα είναι πολύ νόστιμη, χορταστική και με μια σαλάτα τέλειο γεύμα!!
Υλικά για Ταψί Νο40
6 αυγά
1,5 κούπες γάλα
1 κρέμα γάλακτος μικρή.
1/2 κούπα μακαρονάκι (κοφτάκι)
3 κ.σ. λάδι
500 γρ. τυρί φέτα
1/2 κούπα διάφορα τυριά (εγώ έβαλα κεφαλοτύρι)
πιπέρι.
6 αυγά
1,5 κούπες γάλα
1 κρέμα γάλακτος μικρή.
1/2 κούπα μακαρονάκι (κοφτάκι)
3 κ.σ. λάδι
500 γρ. τυρί φέτα
1/2 κούπα διάφορα τυριά (εγώ έβαλα κεφαλοτύρι)
πιπέρι.
Φύλλα:
2,5 κούπες αλεύρι
1 αυγό
αλάτι
λίγο ηλιέλαιο
ξύδι
1/4 κ.γ. μπέικιν
νερό
Ζυμώνουμε καλά.
Εγώ το ζυμάρι το κάνω από το βράδυ και το διατηρώ στο ψυγείο.
(Μετά από συζήτηση με το δάσκαλο έβαλα το μισό αλεύρι γ.ο.χ. και μισό αλεύρι για τσουρέκια με αποτέλεσμα το φύλλο να γίνεται αέρος!!)
Ανοίγω 1 μεγάλο φύλλο για κάτω να πέφτει έξω από το ταψί και άλλα 3 στο μέγεθος του ταψιού.
Σε κατσαρολάκι βράζω το μακαρονάκι για 8 λεπτά.
(Μετά από συζήτηση με το δάσκαλο έβαλα το μισό αλεύρι γ.ο.χ. και μισό αλεύρι για τσουρέκια με αποτέλεσμα το φύλλο να γίνεται αέρος!!)
Ανοίγω 1 μεγάλο φύλλο για κάτω να πέφτει έξω από το ταψί και άλλα 3 στο μέγεθος του ταψιού.
Σε κατσαρολάκι βράζω το μακαρονάκι για 8 λεπτά.
Το σουρώνω και του ρίχνω 1 κ.σ. λάδι .
Χτυπάω τα αυγά με σύρμα να διαλυθούν, ρίχνω το γάλα και ανακατεύω καλά.
Χτυπάω τα αυγά με σύρμα να διαλυθούν, ρίχνω το γάλα και ανακατεύω καλά.
Από αυτό το μείγμα κρατάω μισό φλυτζάνι του καφέ.
Σπάω τη φέτα με τα χέρια και τη ρίχνω στα αυγά, ρίχνω και τα υπόλοιπα υλικά.
Σε λαδωμένο ταψί βάζω το μεγάλο φύλλο, λαδώνω, βάζω το δεύτερο φύλλο, ρίχνω το μείγμα και πάνω σκορπάω 2 κ.σ. Βιτάμ σε μικρά κομματάκια.
Σπάω τη φέτα με τα χέρια και τη ρίχνω στα αυγά, ρίχνω και τα υπόλοιπα υλικά.
Σε λαδωμένο ταψί βάζω το μεγάλο φύλλο, λαδώνω, βάζω το δεύτερο φύλλο, ρίχνω το μείγμα και πάνω σκορπάω 2 κ.σ. Βιτάμ σε μικρά κομματάκια.
Βάζω το τρίτο φύλλο, γυρίζω τα φύλλα προς τα μέσα, λαδώνω και βάζω το τέταρτο φύλλο.
Στο φλιτζάνι που κράτησα με το μείγμα από αυγό - γάλα ρίχνω και 3 κ.σ. λάδι ελαφρύ .
Παίρνω μια οδοντογλυφίδα και τρυπάω σε πολλές μεριές την πίτα.
Απλώνω καλά πάνω το μείγμα και ψήνω στους 160 - 170 βαθμούς για 50 λεπτά με αέρα και κάτω αντίσταση, στην προτελευταία σχάρα.
Τυρόπιτα
Credits:
Φωτεινή Παρασκευοπουλου
Τυρόπιτα