ΡΕΒΙΘΑΔΑ ΜΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ
Ένα εξαιρετικά νόστιμο φαγάκι!
Υλικά:
- 500 γρ. ρεβίθια
- 2 μελιτζάνες
- 3 κρεμμύδια (1 ψιλοκομμένο, 2 σε φετάκια)
- 2-3 σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένες)
- 3-4 ώριμες ντομάτες (χωρίς φλούδα, ψιλοκομμένες)
- 1 κούπα ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Παπρικά
- Ζεστό νερό
Εκτέλεση:
- Μουλιάζουμε τα ρεβίθια όλο το βράδυ.
- Βράζουμε τα ρεβίθια για 10-15 λεπτά στη χύτρα ξεσκέπαστα, ξαφρίζοντάς τα, και τα σουρώνουμε.
- Βάζουμε ζεστό νερό και μόλις βράσουν, προσθέτουμε ένα κρεμμύδι ψιλοκομμένο.
- Κλείνουμε τη χύτρα ταχύτητας και βράζουμε για 30-40 λεπτά αναλόγως πόσο βραστερά είναι.
- Όσο βράζουν τα ρεβίθια, κόβουμε τις μελιτζάνες και τις βάζουμε σε αλατισμένο νερό.
- Σοτάρουμε τα κρεμμύδια σε φετάκια με ελαιόλαδο.
- Προσθέτουμε το σκόρδο, τα μπαχαρικά και την ψιλοκομμένη ντομάτα.
- Σιγοψήνουμε μέχρι να σωθούν τα πολλά ζουμάκια της ντομάτας.
- Ξεπλένουμε καλά τις μελιτζάνες, τις σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί, αλατίζουμε και τις περνάμε από το τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν ελαφρώς.
- Βγάζουμε τις μελιτζάνες και τις τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί.
- Όταν ετοιμαστούν τα ρεβίθια, τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τα τοποθετούμε σε ταψί ή γάστρα.
- Προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας και λίγο από το ζουμάκι των ρεβιθιών. Ανακατεύουμε.
- Απλώνουμε τις μελιτζάνες πάνω από τα ρεβίθια.
- Ψήνουμε στο φούρνο για 30-40 λεπτά περίπου.
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!