Ρεβιθάδα με μελιτζάνες στο φούρνο



ΡΕΒΙΘΑΔΑ ΜΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ


Ένα εξαιρετικά νόστιμο φαγάκι!


Υλικά:

  • 500 γρ. ρεβίθια
  • 2 μελιτζάνες
  • 3 κρεμμύδια (1 ψιλοκομμένο, 2 σε φετάκια)
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένες)
  • 3-4 ώριμες ντομάτες (χωρίς φλούδα, ψιλοκομμένες)
  • 1 κούπα ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Παπρικά
  • Ζεστό νερό


Εκτέλεση:

  1. Μουλιάζουμε τα ρεβίθια όλο το βράδυ.
  2. Βράζουμε τα ρεβίθια για 10-15 λεπτά στη χύτρα ξεσκέπαστα, ξαφρίζοντάς τα, και τα σουρώνουμε.
  3. Βάζουμε ζεστό νερό και μόλις βράσουν, προσθέτουμε ένα κρεμμύδι ψιλοκομμένο.
  4. Κλείνουμε τη χύτρα ταχύτητας και βράζουμε για 30-40 λεπτά αναλόγως πόσο βραστερά είναι.
  5. Όσο βράζουν τα ρεβίθια, κόβουμε τις μελιτζάνες και τις βάζουμε σε αλατισμένο νερό.
  6. Σοτάρουμε τα κρεμμύδια σε φετάκια με ελαιόλαδο.
  7. Προσθέτουμε το σκόρδο, τα μπαχαρικά και την ψιλοκομμένη ντομάτα.
  8. Σιγοψήνουμε μέχρι να σωθούν τα πολλά ζουμάκια της ντομάτας.
  9. Ξεπλένουμε καλά τις μελιτζάνες, τις σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί, αλατίζουμε και τις περνάμε από το τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν ελαφρώς.
  10. Βγάζουμε τις μελιτζάνες και τις τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί.
  11. Όταν ετοιμαστούν τα ρεβίθια, τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τα τοποθετούμε σε ταψί ή γάστρα.
  12. Προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας και λίγο από το ζουμάκι των ρεβιθιών. Ανακατεύουμε.
  13. Απλώνουμε τις μελιτζάνες πάνω από τα ρεβίθια.
  14. Ψήνουμε στο φούρνο για 30-40 λεπτά περίπου.


Δημιουργός συνταγής: Sunday Lous, συνταγή Marina Hatzidaki


Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!


Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget