Μοσχαράκι κοκκινιστό



ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ

Υλικά
1 κιλό κρέας κομμένο σε μικρές μερίδες
2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο
1 καρότο σε ροδέλες
1 πιπεριά Φλωρίνης σε κύβους
2 ντομάτες ώριμες στον τρίφτη
μια κουταλιά πελτέ
λίγο κρασί κόκκινο (μισό ποτήρι)
λάδι
αλάτι 
πιπέρι
λίγη ρίγανη
λίγο κίμινο

Πλένω το κρέας και αφήνω σε τρυπητό να μείνει λίγο.
Καθαρίζω κρεμμύδι, σκόρδο και το καρότο με την πιπεριά.
Βάζω λάδι στην χύτρα και τσιγαρίζω το κρέας να αλλάξει χρώμα.
Βάζω το κρεμμύδι και το σκόρδο, αφήνω λίγο και σβήνω με το κρασί.
Συμπληρώνω τα υπόλοιπα υλικά.
Κλείνω τη χύτρα και μαγειρεύω σε χαμηλή θερμοκρασία για 25 λεπτά.
Συνοδεύω το φαγητό μου με πατάτες τηγανητές ή πουρέ αν μας αρέσει και με ρύζι.


Credits:
Μαρία Μανιουδάκη
Μοσχαράκι κοκκινιστό