Ονειρεμένη τυρόπιτα με σπιτικό φύλλο



ΟΝΕΙΡΕΜΕΝΗ ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΜΕ ΣΠΙΤΙΚΟ ΦΥΛΛΟ

Τα υλικά μας
800 γρ. αλεύρι, μπορεί και περισσότερο ή λιγότερο στο περίπου
1,5 ποτήρι του νερού νερό
1 κ.σ. ξύδι.
2 κ.σ. λάδι
λίγο αλάτι

Νισεστέ για το άνοιγμα των φύλλων
250 γρ. βούτυρο σούπερ φρέσκο

Για τη γέμιση
1/2 κιλό τυρί φέτα
λίγο ανθότυρο
2 αυγά

Ζυμώνουμε το ζυμάρι με τα 5 πρώτα υλικά (χωρίς το βούτυρο) ώστε να γίνει μια εύπλαστη ζύμη.
Την αφήνουμε να ξεκουραστεί για μισή ώρα.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε περίπου 18 μπαλάκια, μέγεθος μανταρινιού.
Πασπαλίζουμε νισεστέ στην επιφάνεια εργασίας μας και με τον πλάστη ανοίγουμε μικρά φύλλα όσο ένα πιατάκι.
Με το χέρι μας απλώνουμε το βούτυρο που έχουμε σε θερμοκρασία δωματίου, πάνω - κάτω στα φύλλα και τα κολλάμε το ένα πάνω στο άλλο, βάζοντας 10 φύλλα το ένα πάνω στο άλλο. 
Και τα υπόλοιπα 8 με τον ίδιο τρόπο.
Τα αφήνουμε στο ψυγείο για μισή ώρα.
Ετοιμάζουμε τη γέμιση με το τυρί και τα αυγά.
Ανοίγουμε το ένα κομμάτι με τα 10 φυλλαράκια τόσο που να καλύπτει το ταψί γύρω - γύρω, βουτυρώνουμε το ταψί και στρώνουμε στο ταψί.
Προσθέτουμε τα τυριά.
Με το ίδιο τρόπο ανοίγουμε και το άλλο φύλλο με τα 8 φυλλαράκια.
Το στρώνουμε πάνω από τα τυριά.
Λιώνουμε λίγο βούτυρο και ρίχνουμε πάνω στην πίτα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς για περίπου μία ώρα στην αντίσταση.
Ανάλογα το φούρνο!


Credits:
Κατερινα Στεργιου
ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Ονειρεμένη τυρόπιτα με σπιτικό φύλλο