Ο ΚΛΑΣΙΚΟΣ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΣ ΚΟΡΜΟΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
Υλικά:
2 πακέτα μπισκότα πτι μπερ,
125 γρ. άχνη ζάχαρη,
5 κ.σ. κακάο,
250 γρ. Βιτάμ,
1 φλ. του ελληνικού καφέ κονιάκ
200 ml. γάλα φρέσκο!
Εκτέλεση:
Ζεσταίνουμε ελαφρώς το γάλα.
Βάζουμε στο μπολ το Βιτάμ με το κακάο και την άχνη και τα δουλεύουμε.
Ρίχνουμε το κονιάκ.
Τέλος βουτώντας τα μπισκότα για δευτερόλεπτα στο γάλα τα σπάμε μέσα στο μείγμα.
Τα ζυμώνουμε όλα μαζί.
Βάζουμε λαδόκολλα στον πάγκο.
Βάζουμε το μείγμα και το κλείνουμε προσπαθώντας να του δώσουμε το σχήμα.
Το βάζουμε στη συνέχεια στην κατάψυξη για όλη νύχτα.
Την επόμενη φτιάχνουμε το ΓΛΑΣΣΟ:
100 γρ. κρέμα γάλακτος,
100 γρ. κουβερτούρα γάλακτος,
1 κ.σ. Βιτάμ
100 γρ. κρέμα γάλακτος,
100 γρ. κουβερτούρα γάλακτος,
1 κ.σ. Βιτάμ
Βγάζουμε τον κρύο κορμό από την κατάψυξη, τον βγάζουμε από την λαδόκολλα, τον τοποθετούμε πάνω σε σχάρα και ρίχνουμε πάνω του το γλάσο.
Διακοσμούμε με ότι θέλουμε ή το αφήνουμε σκέτο και στη συνέχεια τον βάζουμε ξανά κατάψυξη.
Διακοσμούμε με ότι θέλουμε ή το αφήνουμε σκέτο και στη συνέχεια τον βάζουμε ξανά κατάψυξη.