ΧΑΤΣΑΠΟΥΡΙΑ
Χατσαπούρια για τις Πόντιες/ους της παρέας μας και για εμάς τους υπόλοιπους τηγανόψωμα!
Συνταγή
1 ποτήρι χλιαρό γάλα
1 αυγό
2 κ.σ. λαδάκι
1 φακελάκι μαγιά
1/2 κ.γ. ζάχαρη
1 κ.γ. αλάτι
Περίπου 1 κιλό αλεύρι (μέχρι να γίνει εύπλαστη ζύμη χωρίς να κολλάει)
Αφήνουμε να φουσκώσει.
Χωρίζουμε σε 8 μπαλάκια.
Αλευρώνουμε τον πάγκο και ανοίγουμε με πλάστη.
Γεμίζουμε και κλείνουμε σαν πουγκί.
Ανοίγουμε πάλι προσεκτικά με τον πλάστη (μην βγει η γέμιση) και τηγανίζουμε ΧΏΡΙΣ λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι, σε χαμηλή φωτιά με καπάκι μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρωματάκι.
Όταν τα βγάζουμε αλείφουμε με βουτυράκι όσο είναι ακόμα ζεστά.
Να τα κάνετε!! Αξίζει!!!!
Credits:
Rania Mantopoulou
ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Χατσαπούρια
Χατσαπούρια για τις Πόντιες/ους της παρέας μας και για εμάς τους υπόλοιπους τηγανόψωμα!
Αφράτα και πεντανόστιμα!!! Τα γεμίζουμε με ότι θέλουμε!!!
Εγώ τα γεμίζω με φέτα, ανθότυρο και τριμμένο κασέρι με αποτέλεσμα να τσιχλώνουν.
Για όλες τις ώρες .
Τέλειο κολατσιό για το σχολείο!
Για όλες τις ώρες .
Τέλειο κολατσιό για το σχολείο!
Συνταγή
1 ποτήρι χλιαρό γάλα
1 αυγό
2 κ.σ. λαδάκι
1 φακελάκι μαγιά
1/2 κ.γ. ζάχαρη
1 κ.γ. αλάτι
Περίπου 1 κιλό αλεύρι (μέχρι να γίνει εύπλαστη ζύμη χωρίς να κολλάει)
Αφήνουμε να φουσκώσει.
Χωρίζουμε σε 8 μπαλάκια.
Αλευρώνουμε τον πάγκο και ανοίγουμε με πλάστη.
Γεμίζουμε και κλείνουμε σαν πουγκί.
Ανοίγουμε πάλι προσεκτικά με τον πλάστη (μην βγει η γέμιση) και τηγανίζουμε ΧΏΡΙΣ λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι, σε χαμηλή φωτιά με καπάκι μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρωματάκι.
Όταν τα βγάζουμε αλείφουμε με βουτυράκι όσο είναι ακόμα ζεστά.
Να τα κάνετε!! Αξίζει!!!!
Credits:
Rania Mantopoulou
ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Χατσαπούρια