Σοκολατόπιτα



ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΑ

Από το τετράδιο της μαμάς!

Υλικά
4 αυγά
1/2 ποτήρι σπορέλαιο
1 ποτήρι, όχι γεμάτο, ζάχαρη
1 ποτήρι νερό
1 σφηνάκι λικέρ ή κονιάκ
1 ποτήρι και 3 κ.σ. ακόμα αλεύρι
1/2 ποτήρι κακάο άγλυκο
1 κ.γ. μπέικιν
1 βανίλια

Ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν και το κακάο.
Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατέψουν και ρίχνουμε το λάδι, το αλεύρι, το σφηνάκι και τη βανίλια.
Βαζουμε το μίγμα σε τσέρκι 28 εκ. και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο με αντιστάσεις, στους 180 βαθμούς για 30 με 35 λεπτά, ανάλογα το φούρνο.

ΣΙΡΌΠΙ 
2 ποτήρια νερό 
1 ποτήρι ζάχαρη 
φλούδες από ένα πορτοκάλι

7 λεπτά βράσιμο

Το σιρόπι το ετοιμάζουμε μια ώρα πιο μπροστά.
Σιροπιάζουμε αφού πρώτα το τρυπήσουμε με ξυλάκι.
Από πάνω έβαλα Μερέντα!


Credits
Theodosia Halvatzh
Σπιτικές δημιουργικές απολαύσεις με την Άννα ...
Σοκολατόπιτα