ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΚΑΡΠΟΥΖΙ ΜΕ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ
Υλικά
- 1 κιλό καρπούζι (καθαρό βάρος χωρίς φλούδα και κουκούτσια)
- 400 γρ. ζάχαρη
- 1 λεμόνι
- 1 κουτ. γλυκού ροδόνερο
- 1 χούφτα αμύγδαλα ασπρισμένα
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ βάζω τη σάρκα καρπουζιού σε κομμάτια και το πασπαλίζω με τη ζάχαρη.
- Προσθέτω το χυμό από το ½ λεμόνι.
- Το άλλο μισό το κόβω σε κομματάκια και τα προσθέτω στο μπολ με το καρπούζι.
- Σκεπάζω το μπολ με διάφανη μεμβράνη και το αφήνω για 12 ώρες (ή όλο το βράδυ) στο ψυγείο.
- Την άλλη μέρα μεταφέρω το μίγμα σε κατσαρόλα με χοντρό πάτο και το αφήνω να πάρει βράση. Χαμηλώνω τη φωτιά και σιγοβράζω με την κατσαρόλα ξεσκέπαστη για 1 ώρα περίπου.
- Για να μην κολλήσει στο πάτο της κατσαρόλας ανακατεύω τακτικά με ξύλινο κουτάλι.
- Στο τέλος προσθέτω το ροδόνερο και τα ασπρισμένα αμύγδαλα.
- Μεταφέρω τη μαρμελάδα σε αποστειρωμένα βάζα, κλείνω καλά με το καπάκι τους και τα αναποδογυρίζω μέχρι να κρυώσει εντελώς.
Δημιουργός συνταγής: Dimitra Merkouri
