ΣΤΡΙΦΤΕΣ ΣΠΑΝΑΚΟΤΥΡΟΠΙΤΕΣ ΜΕ ΦΥΛΛΟ ΚΡΟΥΣΤΑΣ
ΥΛΙΚΑ ΓΕΜΙΣΗΣ:800 γρ. σπανάκι
2 πράσα (το άσπρο μέρος)
4 - 5 κρεμμυδάκια
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
1 ματσάκι άνηθο
πιπέρι
500 γρ. φέτα
αλάτι αν χρειάζεται (λόγω φέτας)
3 κουταλιές της σούπας τραχανά ή βρώμη ή σιμιγδάλι, για να απορροφάει τα υγρά
λάδι για το σοτάρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σοτάρω ελαφρώς όλα τα χορταρικά να μαραθούν με λίγο λάδι.
500 γρ. φέτα
αλάτι αν χρειάζεται (λόγω φέτας)
3 κουταλιές της σούπας τραχανά ή βρώμη ή σιμιγδάλι, για να απορροφάει τα υγρά
λάδι για το σοτάρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σοτάρω ελαφρώς όλα τα χορταρικά να μαραθούν με λίγο λάδι.
Βάζω όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τη φέτα, που τη βάζω αφού κρυώσει η γέμιση λίγο.
Παίρνω ένα φύλλο, βάζω λίγο λαδάκι, το διπλώνω κατά το 1/3 να έρθει από πάνω, βάζω στην άκρη δυο - τρεις κουταλιές γέμιση και τυλίγω σε ρολό και μετά στριφτές.
Κάνω το ίδιο και με τα υπόλοιπα φύλλα.
Παίρνω ένα φύλλο, βάζω λίγο λαδάκι, το διπλώνω κατά το 1/3 να έρθει από πάνω, βάζω στην άκρη δυο - τρεις κουταλιές γέμιση και τυλίγω σε ρολό και μετά στριφτές.
Κάνω το ίδιο και με τα υπόλοιπα φύλλα.
Αραδιάζω σε ταψιά που έχω στρώσει λαδόχαρτο, τα περνάω με ελάχιστο λαδάκι, τα βρέχω με λίγο νερό και ψήνω στις αντιστάσεις πάνω κάτω, στους 190 βαθμούς για μια περίπου ώρα.
Ανάλογα με τον φούρνο φυσικά!
ΠΗΓΗ: Sunday Lous
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!