ΜΠΙΣΚΟΤΑΚΙΑ ΚΑΝΕΛΑΣ
ΥΛΙΚΑ
1/2 κούπα χυμό πορτοκάλι
1/2 κούπα ζάχαρη
1/2 κούπα σπορέλαιο
2 βανίλιες
1 κ.γ. baking powder
1 κ.γ. σόδα
1/2 κ.γ. κανέλα
Μια τσιμπιά γαρύφαλλο τριμμένο
ξύσμα από ένα πορτοκάλι
400 περίπου γρ. αλεύρι Γ.Ο.Χ. ή και λίγο παραπάνω, μέχρι να έχουμε ένα ζυμαράκι εύπλαστο που δεν κολλάει στο χέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάλτε τον φούρνο στους 180 βαθμούς με αέρα να προθερμαθεί.
Ανακατέψτε σε ένα μπολ, τη ζάχαρη με το σπορέλαιο μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
Σε ένα άλλο μπολ, βάλτε το χυμό με τη σόδα. Μόλις αφρίσει ρίξτε το χυμό μέσα στο λάδι με τη ζάχαρη.
1/2 κούπα χυμό πορτοκάλι
1/2 κούπα ζάχαρη
1/2 κούπα σπορέλαιο
2 βανίλιες
1 κ.γ. baking powder
1 κ.γ. σόδα
1/2 κ.γ. κανέλα
Μια τσιμπιά γαρύφαλλο τριμμένο
ξύσμα από ένα πορτοκάλι
400 περίπου γρ. αλεύρι Γ.Ο.Χ. ή και λίγο παραπάνω, μέχρι να έχουμε ένα ζυμαράκι εύπλαστο που δεν κολλάει στο χέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάλτε τον φούρνο στους 180 βαθμούς με αέρα να προθερμαθεί.
Ανακατέψτε σε ένα μπολ, τη ζάχαρη με το σπορέλαιο μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
Σε ένα άλλο μπολ, βάλτε το χυμό με τη σόδα. Μόλις αφρίσει ρίξτε το χυμό μέσα στο λάδι με τη ζάχαρη.
Έπειτα προσθέστε τις βανίλιες, το baking, την κανέλα, το γαρύφαλλο, το ξύσμα πορτοκαλιού και λίγο-λίγο το αλεύρι ώστε καθώς ζυμώνετε να έχετε μια εύπλαστη ζύμη που δεν θα κολλάει στα χεριά σας.
Η συνταγή έλεγε 450 γρ αλεύρι, εμένα μου πήρε περισσότερο.. Με το ματι!
Η συνταγή έλεγε 450 γρ αλεύρι, εμένα μου πήρε περισσότερο.. Με το ματι!
Ανοίξτε τη ζύμη σας σε φύλλο με πάχος 1 εκ. και φτιάξτε σχήματα με κουπάτ ή με ένα ποτήρι.
Βάλτε τα επάνω σε λαδόκολλα, πασπαλίστε με λίγη κανέλα και ζάχαρη και ψήστε για 10 λεπτά, στον αέρα, ή ανάλογα με τις οδηγίες του φούρνου σας!
Βάλτε τα επάνω σε λαδόκολλα, πασπαλίστε με λίγη κανέλα και ζάχαρη και ψήστε για 10 λεπτά, στον αέρα, ή ανάλογα με τις οδηγίες του φούρνου σας!
ΠΗΓΗ: Sunday Lous
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!