ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΜΕ ΞΗΡΟΥΣ ΚΑΡΠΟΥΣ ΚΑΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑ
Εγώ έβαλα καρύδια και τα έκλεισα με μαρμελάδα!
Τα συνιστώ, είναι υπέροχα!
Ότι πρέπει για το καφεδάκι μας!
Υλικά για 60 κομμάτια
2 κούπες λάδι
1 κούπα χυμό πορτοκάλι
2 κούπες ζάχαρη
1 κ.γ. σόδα
1 φακελάκι baking powder
1 κ.γ. κανέλα
½ κ.γ. μοσχοκάρυδο
3 κ.σ. κονιάκ
1 κούπα αμύγδαλα ή καρύδια τριμμένα
1 κιλό αλεύρι περίπου ή όσο πάρει
¾ κ.σ. κούπας σταγόνες σοκολάτας ή κομματάκια κουβερτούρας
ΟΔΗΓΙΕΣ
Ανακατεύουμε το λάδι και τη ζάχαρη μέχρι να λιώσει λίγο.
Προσθέτουμε το baking powder, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και το κονιάκ και αναμιγνύουμε καλά.
Προσθέτουμε τα αμύγδαλα, και το χυμό πορτοκαλιού όπου έχουμε διαλύσει τη σόδα.
Στο τέλος προσθέτουμε το αλεύρι.
2 κούπες λάδι
1 κούπα χυμό πορτοκάλι
2 κούπες ζάχαρη
1 κ.γ. σόδα
1 φακελάκι baking powder
1 κ.γ. κανέλα
½ κ.γ. μοσχοκάρυδο
3 κ.σ. κονιάκ
1 κούπα αμύγδαλα ή καρύδια τριμμένα
1 κιλό αλεύρι περίπου ή όσο πάρει
¾ κ.σ. κούπας σταγόνες σοκολάτας ή κομματάκια κουβερτούρας
ΟΔΗΓΙΕΣ
Ανακατεύουμε το λάδι και τη ζάχαρη μέχρι να λιώσει λίγο.
Προσθέτουμε το baking powder, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και το κονιάκ και αναμιγνύουμε καλά.
Προσθέτουμε τα αμύγδαλα, και το χυμό πορτοκαλιού όπου έχουμε διαλύσει τη σόδα.
Στο τέλος προσθέτουμε το αλεύρι.
Ζυμώνουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί η ζύμη και προσθέτουμε τα κομματάκια σοκολάτας.
Ζυμώνουμε μέχρι να ενσωματωθούν.
Προσοχή! Δε ζυμώνουμε πάρα πολύ καθώς θα αρχίσει να βγαίνει το λάδι.
Ανοίγουμε τη ζύμη σε πάχος μισού εκατοστού περίπου και κόβουμε με κουπ-πατ.
Ανοίγουμε τη ζύμη σε πάχος μισού εκατοστού περίπου και κόβουμε με κουπ-πατ.
Ψήνουμε σε λαδόκολλα για 15 λεπτά στους 180° C στις αντιστάσεις.
Credits:
Big Mama cooks (συνταγή)
Κυριακή Νικολακοπούλου (εκτέλεση)
Νηστίσιμα μπισκότα με ξηρούς καρπούς και σοκολάτα