
ΠΑΤΑΤΟΣΑΛΑΤΑ
Ας φτιάξουμε μία μερακλίδικη πατατοσαλάτα!!!
Υλικά
- 6 μεγάλες μαγειρεμένες πατάτες, κομμένες στα τέσσερα
- 2 κουταλιές μουστάρδα ολικής αλέσεως
- Μισό φλιτζάνι μαγιονέζα
- Μισό φλιτζάνι τραγανό μπέικον, κομμένο σε κύβους (προαιρετικά)
- 2 κουταλιές της σούπας μέλι ή λευκή ζάχαρη
- 1/2 κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους.
- Μαϊντανός φρέσκος, ψιλοκομμένος
- 1/4 κουπας αρακα
- Μισή κόκκινη πιπεριά κομμενη
- 1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη κάρυ
- Τέταρτο κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους
- 1 κουταλιά της σούπας λάδι
- 1 φύλλο σπανάκι, ψιλοκομμένο
- Αλάτι
Εκτέλεση
- Σε μέτρια φωτιά σοτάρετε το κρεμμύδι για περίπου 2 λεπτά και προσθέστε κάρυ σε σκόνη και αλάτι, μαγειρέψτε για 1 λεπτό και αφήστε το στην άκρη να κρυώσει.
- Προσθέστε μαγιονέζα, μουστάρδα ολικής αλέσεως, μέλι ή λευκή ζάχαρη και λευκό πιπέρι μαζί μέχρι να γίνει λείο.
- Τοποθετήστε τις πατάτες, την κόκκινη πιπεριά, το σπανάκι, κόκκινο κρεμμύδι, το μπέικον, τον μαϊντανό και τον αρακά σε ένα μεγάλο μπολ.
- Ανακατέψτε απαλά μέσα στο ντρέσινγκ μέχρι να καλύψει καλά τις πατάτες.