Σπιτικός γύρος κοτόπουλο με υπέροχες αφράτες πίτες



ΣΠΙΤΙΚΟΣ ΓΥΡΟΣ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΥΠΕΡΟΧΕΣ ΑΦΡΑΤΕΣ ΠΙΤΕΣ


Υλικά για τον γύρο κοτόπουλο:
1300 γρ. κοτόπουλο μπούτι φιλέτο
Σκόρδο σκόνη
Πάπρικα
Αλάτι
Πιπέρι
Ρίγανη
Τσίλι
Χυμό και ξύσμα απο ενα λεμόνι
Ελαιόλαδο

Εκτέλεση:
Κόβουμε το φιλέτο σε μερίδες.
Το βάζουμε σε μπολ και προσθέτουμε όλα τα μπαχαρικά και το ξύσμα από το λεμόνι. 
Τα ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε 30 λεπτά να ενωθούν τα αρώματα. 
Ζεσταίνουμε ελαιόλαδο και τηγανίζουμε το 1/3 του γύρου χωρίς να ανακατεύουμε συχνά για να πάρει ωραίο χρώμα και να μην βγάλει υγρά και βράσει. 
Μόλις είναι έτοιμο, βγάζουμε σε πιατέλα και συνεχίζουμε με το 1/2 από την ποσότητα που έμεινε αφού προσθέσουμε ελάχιστο ελαιόλαδο και ακολουθούμε την ίδια διαδικασία. 
Όταν τελειώσουμε το ζουμάκι που έχει, σβήνουμε με το χυμό λεμόνι και περιχύνουμε τον γύρο. Ετοιμάζουμε τις πίτες και φτιάχνουμε τα τυλιχτά με ό,τι υλικά θέλουμε. 
Εγώ έβαλα ντομάτα, κρεμμύδι, τζατζίκι, πατάτες τηγανιτές και πιπέρι καγιέν. 
Γίνεται φανταστικός!!
Στα μπαχαρικά δεν γράφω ποσότητες, θα τα προσαρμόσετε στα γούστα σας.

Για τις πίτες
Υλικά για 10-12 πίτες:
2 κ.γ. ξερή μαγιά
1 κ.γ. ζάχαρη
1 κ.γ. αλάτι
1 ½ κούπα χλιαρό νερό
500 γρ. αλεύρι σκληρό/δυνατό
2 κ.σ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση:
Βάζουμε σε μπολ τη μαγιά με τη ζάχαρη και τη μισή κούπα από το νερό, ανακατεύουμε και αφήνουμε για 5 λεπτά να φουσκώσει.
Σε λεκάνη βάζουμε το αλεύρι με το αλάτι, ανακατεύουμε και κάνουμε μια λακκούβα στη μέση.
Ρίχνουμε τη μαγιά και το λάδι και σιγά σιγά το νερό και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια ζύμη μαλακιά. Σκεπάζουμε τη ζύμη μας και την αφήνουμε να φουσκώσει για περίπου 1 ώρα ή μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.
Όταν είναι έτοιμη την χωρίζουμε σε 10 μπάλες και με πλάστη ή με τα δάχτυλα φτιάχνουμε τις στρογγυλές πιτούλες.
Τις περνάμε σε τηγάνι αντικολλητικό χωρίς λιπαρά 3 λεπτά περίπου από κάθε μεριά.
Αν θέλετε μπορείτε να βάλετε λαδάκι στο τηγάνι, εγώ δεν βάζω.
Από τις πιο ωραίες πίτες που θα έχετε φτιάξει.


Δημιουργός συνταγής: Elena Psillia