
ΚΟΤΟΠΙΤΑ
Μια λαχταριστή, ζουμερή πίτα με κοτόπουλο, τυρί και πολύχρωμες πιπεριές, τυλιγμένη σε χειροποίητο τραγανό φύλλο.
Υλικά
Για τη γέμιση:
- 3 φιλέτα κοτόπουλου
- 1 κρέμα γάλακτος (200 ml)
- 200 γρ. κασέρι, τριμμένο
- Αλάτι & πιπέρι
- 2 πολύχρωμες πιπεριές, ψιλοκομμένες
Για το φύλλο:
- 1 κιλό αλεύρι
- 1 φλιτζανάκι ελαιόλαδο
- ½ φλιτζανάκι ξύδι
- Λίγο αλάτι
- Χλιαρό νερό (όσο χρειαστεί)
Εκτέλεση
- Βράζουμε τα φιλέτα κοτόπουλου μέχρι να μαλακώσουν.
- Τα αφήνουμε να κρυώσουν λίγο και τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το κοτόπουλο, την κρέμα γάλακτος, το κασέρι, το αλάτι, το πιπέρι και τις ψιλοκομμένες πιπεριές.
- Για το φύλλο, ανακατεύουμε το αλεύρι, το ελαιόλαδο, το ξύδι και το αλάτι.
- Προσθέτουμε σταδιακά χλιαρό νερό και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια ελαστική ζύμη.
- Χωρίζουμε τη ζύμη σε δύο μέρη και ανοίγουμε δύο φύλλα.
- Λαδώνουμε ένα ταψί και απλώνουμε το πρώτο φύλλο.
- Προσθέτουμε τη γέμιση και καλύπτουμε με το δεύτερο φύλλο.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
- Ψήνουμε μέχρι να ροδίσει καλά η επιφάνεια, περίπου 50-60 λεπτά.
- Αφήνουμε λίγο να κρυώσει, κόβουμε και σερβίρουμε.
Καλή απόλαυση!
Δημιουργός συνταγής: Παλμιρα Αριστου
