Κοτόπιτα

Αφράτη κοτόπιτα με χρυσαφένιο φύλλο και πλούσια γέμιση

ΚΟΤΟΠΙΤΑ


Μια λαχταριστή, ζουμερή πίτα με κοτόπουλο, τυρί και πολύχρωμες πιπεριές, τυλιγμένη σε χειροποίητο τραγανό φύλλο.


Υλικά

Για τη γέμιση:
  • 3 φιλέτα κοτόπουλου
  • 1 κρέμα γάλακτος (200 ml)
  • 200 γρ. κασέρι, τριμμένο
  • Αλάτι & πιπέρι
  • 2 πολύχρωμες πιπεριές, ψιλοκομμένες

Για το φύλλο:
  • 1 κιλό αλεύρι
  • 1 φλιτζανάκι ελαιόλαδο
  • ½ φλιτζανάκι ξύδι
  • Λίγο αλάτι
  • Χλιαρό νερό (όσο χρειαστεί)


Εκτέλεση

  1. Βράζουμε τα φιλέτα κοτόπουλου μέχρι να μαλακώσουν. 
  2. Τα αφήνουμε να κρυώσουν λίγο και τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
  3. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το κοτόπουλο, την κρέμα γάλακτος, το κασέρι, το αλάτι, το πιπέρι και τις ψιλοκομμένες πιπεριές.
  4. Για το φύλλο, ανακατεύουμε το αλεύρι, το ελαιόλαδο, το ξύδι και το αλάτι. 
  5. Προσθέτουμε σταδιακά χλιαρό νερό και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια ελαστική ζύμη.
  6. Χωρίζουμε τη ζύμη σε δύο μέρη και ανοίγουμε δύο φύλλα.
  7. Λαδώνουμε ένα ταψί και απλώνουμε το πρώτο φύλλο.
  8. Προσθέτουμε τη γέμιση και καλύπτουμε με το δεύτερο φύλλο.
  9. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
  10. Ψήνουμε μέχρι να ροδίσει καλά η επιφάνεια, περίπου 50-60 λεπτά.
  11. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει, κόβουμε και σερβίρουμε.
Καλή απόλαυση!


Δημιουργός συνταγής: Παλμιρα Αριστου

Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget