ΑΦΡΑΤΑ ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ
Υλικά
- 1 κιλό κιμά (1/2 χοιρινό και 1/2 μοσχαρίσιο)
- 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1/2 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
- 5 - 6 κουταλιές βρώμη αλεσμένη
- αλάτι
- πιπέρι
- κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- λίγο σκόρδο ψιλοκομμένο
- 2 αυγά
- λίγο κίμινο
- λάδι
Εκτέλεση
- Φτιάχνω το μείγμα για τα κεφτεδάκια και αφήνω στο ψυγείο για δύο ώρες να πάρει τα αρώματα, Φτιάχνω μικρά κεφτεδάκια και βάζω σε αντικολλητικό χαρτί σε ταψί.
- Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά.
Βγαίνουν τέλεια και πολύ αφράτα, συνοδεύω με πατάτες τηγανητές και σαλάτα.