ΣΙΡΟΠΙΑΣΤΗ ΓΛΥΚΙΑ ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΙΤΑ
ΥΛΙΚΑ1,5 κιλό κολοκύθα τριμμένη
2 (σχεδόν) πακέτα φύλλο Βηρυτού
250 γρ. Βούτυρο ( ένα πακέτο δηλαδή φρέσκο )
1 φλ. ζάχαρη
1 φλ. σταφίδες ξανθές
1 φλ. καρύδια χοντροτριμμένα
1/2 φλ. σιμιγδάλι
1 Κ. κανέλα
1/3 Κ. γαρίφαλο
1/2 φλ. τριμμένη φρυγανιά
ξύσμα από 1 λεμόνι ή πορτοκάλι
Για το σιρόπι:
2 φλ. ζάχαρη
2 φλ. νερό
χυμός από μισό λεμόνι
1-2 ξύλα κανέλας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Στρίβουμε καλά την κολοκύθα και την βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με το σιμιγδάλι, τη ζάχαρη, τα καρύδια, τις σταφίδες, τη φρυγανιά και το ξύσμα.
2 φλ. ζάχαρη
2 φλ. νερό
χυμός από μισό λεμόνι
1-2 ξύλα κανέλας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Στρίβουμε καλά την κολοκύθα και την βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με το σιμιγδάλι, τη ζάχαρη, τα καρύδια, τις σταφίδες, τη φρυγανιά και το ξύσμα.
Ανακατεύουμε απαλά.
Απλώνουμε το ένα πακέτο φύλλα στο ταψί μας και τα αλείφουμε ανάμεσα με μπόλικο λιωμένο βούτυρο.
Βάζουμε τη γέμιση, στρώνουμε όμορφα να πάει παντού και βάζουμε από πάνω τα υπόλοιπα φύλλα, βουτυρωμένο κι αυτά!
Το ταψί μας κι αυτό αλειμμένο με βούτυρο!
Αλείφουμε με το υπόλοιπο βούτυρο και ραντίζουμε με λίγο νερό.
Ψήνουμε την πίτα σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις για 45 λεπτά περίπου, στους 180 βαθμούς.
Βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι περίπου 10 λεπτά.
Αφήνουμε την πίτα να είναι χλιαρή και την περιχύνουμε με το ζεστό σιρόπι.
Αφήνουμε την πίτα να τραβήξει το σιρόπι για 30 - 40 λεπτά.
ΠΗΓΗ: Sunday Lous
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!