Χοιρινό λεμονάτο στην κατσαρόλα



ΧΟΙΡΙΝΟ ΛΕΜΟΝΑΤΟ ΣΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ

ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε σε πλατιά χύτρα 1 φλιτζανάκι ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ, 1 ΚΡΕΜΜΥΔΙ τριμμένο, λίγο ΣΚΟΡΔΟ ΣΚΟΝΗ Ή ΦΡΕΣΚΟ, 1 ΚΑΡΟΤΟ ψιλοκομμένο, 1 ΠΙΠΕΡΙΑ ΚΕΡΑΤΟ σε ροδέλες και 1 ΠΙΠΕΡΙΑ ΦΛΩΡΙΝΗΣ σε ροδέλες και ρίχνουμε ένα - ένα τα κομμάτια το ΧΟΙΡΙΝΟ και 1 ΚΥΒΟ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ (εγώ έφτιαξα 1 κιλό κρέας).
Τα αφήνουμε να τσιγαριστούν ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πάρουν χρώμα, σχεδόν να πιάσει η κατσαρόλα.
Μετά ρίχνουμε 1/2 ΛΕΜΟΝΙ, ΑΛΑΤΙ, ΠΙΠΕΡΙ, ΠΙΠΕΡΙ ΚΑΓΙΕΝ ΓΛΥΚΟ, ΚΟΥΡΚΟΥΜΑ μια τσιμπιά και λίγο ΝΕΡΟ και κλείνουμε τη χύτρα για 20 λεπτά.
Αφήνουμε στο μάτι να βράσει.
Σβήνουμε και περιμένουμε να πέσει η βαλβίδα.
Κατόπιν αραιώνουμε το άλλο 1/2 ΛΕΜΟΝΙ με μια κουταλιά, όχι γεμάτη, ΚΟΡΝ ΦΛΑΟΥΡ και αφήνουμε να πάρει μια βράση και να πήξει ελαφρώς η σάλτσα μας.

Χοιρινό λεμονάτο στην κατσαρόλα
Credits:
Σούλα Λεβέντη
Χοιρινό λεμονάτο στην κατσαρόλα