ΣΤΑΦΥΛΙ ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΟΥ ΦΟΥΡΝΟΥ
Υλικά
2 κιλά σταφύλια σουλτανίνα
1 κιλό ζάχαρη
1 φλιτζάνι του τσαγιού νερό
1/2 ποτήρι του κρασιού ανθόνερο
χυμό από 1/2 λεμόνι
αμυγδαλάκια ασπρισμένα αν θέλετε
Εκτέλεση
Βάζετε τις ρώγες σε ένα ταψί με την ζάχαρη και το νερό ανακατεύοντας.
Σκεπάζετε με μία λαδόκολλα, βάζετε στο φούρνο στους 200 βαθμούς πάνω - κάτω για μισή ώρα.
Βγάζετε τη λαδόκολλα ανακατεύετε σε περίπτωση που έχει κολλήσει ζάχαρη στο ταψί και ξανά βάζετε για άλλη μισή ώρα ακόμα χωρίς την λαδόκολλα..
Βγάζετε το γλυκό, ρίχνετε το ανθόνερο, το λεμόνι και αμύγδαλα αν θέλετε .
Όταν κρυώσει θα έχει δέσει το σιρόπι.
Τοποθετείτε σε βάζα.
Όταν κρυώσει θα έχει δέσει το σιρόπι.
Τοποθετείτε σε βάζα.
Δημιουργός συνταγής: Gogo Samiou