ΣΙΜΙΓΔΑΛΕΝΙΟΣ ΧΑΛΒΑΣ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
Ελαφρύς, μυρωδάτος, βουτυράτος!
1 φλ. τσ. βουτυρο γαλακτος (έβαλα μισο - μισο με λαδι ελαφρυ)
2 φλ. τσ. σιμιγδαλι χοντρο
1/2 φλ. τσ. αμυγδαλα κομμενα ασπρα και καβουρδισμενα.
2,5 φλ. τσ. ζαχαρη
2 φλ. τσ. νερο
3 φλ. τσ. γαλα.
2 - 3 γαρίφαλα
1 στικ κανέλλα
Λεμονόφλουδο
Βαζουμε το νερο με τη ζαχαρη, τα μυρωδικα και τη φλουδα λεμονιου να βρασουν σε χαμηλη φωτια 2 - 3 λεπτα από την αρχη του βρασμου βεβαιως.
Προσθετουμε το γαλα.
Οταν φουσκωσει το μείγμα αποσυρουμε απο τη φωτια.
Σε βαθυ απλωτο σκευος βαζουμε να καψει το βουτυρο (λαδο)
Ριχνουμε σταδιακα το σιμιγδαλι ανακατευοντας συνεχως.
Προσθετουμε τα καβουρδισμενα αμυγδαλα και συνεχιζουμε για λιγο ακομα.
Οταν ξανθύνει το σιμιγδαλι και αρχισει να κανει φουσκαλες, ριχνουμε με προσοχη τα υγρα που ειναι ζεστα.
Οταν απορροφηθουν ολα τα υγρα και το σιμιγδαλι ξεκολλά απο την κατσαρολα ειναι ετοιμο.
Το βαζουμε σε οτι φορμα θελουμε και ξεφορμαρουμε οταν πεσει η θερμοκρασια.
Με μαριζ βοηθαμε το χαλβα να βγει ομορφα απο τη φορμα μας.
Γαρνιρουμε με οτι θελουμε αν θελουμε.