ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΑ ΜΕ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ, ΠΑΓΩΤΟ ΒΑΝΙΛΙΑ ΚΑΙ ΓΚΑΝΑΖ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
Από τις ωραιότερες σοκολατόπιτες που έχετε δοκιμάσει! Φανταστική!
Ζουμερή και με απίστευτο άρωμα φουντουκιού!
Υλικά
4 αβγά
200 γρ. βούτυρο lurpak
200 γρ. ζάχαρη
170 γρ. φουντούκι
200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα 55% κακάο
40 γρ. κακάο άγλυκο
2 βανίλιες
μια πρέζα αλάτι
1 σφηνάκι κονιάκ
2 λίτρα παγωτό βανίλια ή ότι γεύση σας αρέσει
Ζουμερή και με απίστευτο άρωμα φουντουκιού!
Υλικά
4 αβγά
200 γρ. βούτυρο lurpak
200 γρ. ζάχαρη
170 γρ. φουντούκι
200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα 55% κακάο
40 γρ. κακάο άγλυκο
2 βανίλιες
μια πρέζα αλάτι
1 σφηνάκι κονιάκ
2 λίτρα παγωτό βανίλια ή ότι γεύση σας αρέσει
Για τη γκανάζ σοκολάτας
100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
50 ml. γάλα εβαπορέ
1 κ.γ. μέλι
φουντούκι επιπλέον για γαρνίρισμα
Εκτέλεση
Βουτυρώνω ένα ταψάκι με αποσπώμενη βάση 26εκ., το αλευρώνω ελαφρώς και τινάζω να φύγει η περίσσεια του αλευριού.
Προθερμαίνω το φούρνο μου στις αντιστάσεις στους 175 βαθμούς .
Σε ένα βαθύ μπολ βάζω το βούτυρο κομμένο σε κύβους και τη σοκολάτα σε κομμάτια και λιώνω στα μικροκύματα σταδιακά σε χαμηλά watt προσέχοντας να μην κάψω τη σοκολάτα.
Ελέγχω σταδιακά αν έχει λιώσει, ανακατεύοντας την.
Ψιλοκόβω στο μούλτι τα φουντούκια μαζί με το κακάο και το κρατώ στην άκρη.
Χωρίζω τους κρόκους από τα ασπράδια.
Στον κάδο του μίξερ χτυπάω τα ασπράδια με μια πρέζα αλάτι σε σφιχτή μαρέγκα.
Τη γυρίζω σε ένα άλλο μπολ και την κρατάω στην άκρη.
Στον ίδιο κάδο χτυπάω τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και να γίνουν σαν κρέμα.
Στη συνέχεια προσθέτω το κονιάκ .
Σταματώ το μίξερ και γυρίζω το μίγμα της σοκολάτας που έλιωσα μέσα στο μίγμα των αβγών.
Ανακατεύω με ένα σύρμα.
Έπειτα ανακατεύω σταδιακά και τα φουντούκια με το κακάο που έχω θρυμματίσει.
Τέλος ενσωματώνω τη μαρέγκα με μια μαρίζ προσέχοντας να μην χάσω τον όγκο.
Γυρίζω τη σοκολατόπιτα στο ταψάκι και ψήνω για 35 λεπτά.
Βγάζω από το φούρνο, αφήνω να σταθεί 10 λεπτά και ξεφορμάρω.
Αφού κρυώσει τελείως γεμίζω τη σοκολατόπιτα με μπάλες παγωτό.
Γαρνίρω με τη γκανάζ σοκολάτας και με επιπλέον φουντούκι.
Για τη γκανάζ
Βάζω το εβαπορέ στο φούρνο μικροκυμάτων να κάψει.
Προσθέτω μέσα στο γάλα τη σοκολάτα σε κομμάτια και το μέλι.
Αφήνω 1 - 2 λεπτά και ανακατεύω καλά μέχρι να γίνει λεία ή γκανάζ.
Γαρνίρω το παγωτό μου!!
Δημιουργός συνταγής: Τζέλα Αντωνοπούλου