ΚΕΙΚ ΜΕ ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟ
Υλικά
3 φλ. αλεύρι (φαρίνα 00)
3 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
1 φλ. σπορέλαιο
1 φλ. ζάχαρη
3 αβγά
1 φλ. γάλα χλιαρό
1 φλ. ινδοκάρυδο
1 πορτοκάλι το ξύσμα
2 κουταλιές κακάο
ζάχαρη άχνη (για το πασπάλισμα)
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C.
Κοσκινίζετε το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ.
Βάζετε στον κάδο του μίξερ το λάδι και τη ζάχαρη.
Χτυπάτε καλά και προσθέτετε ένα - ένα τα αβγά, συνεχίζοντας το χτύπημα.
Στη συνέχεια, ρίχνετε το γάλα, το ινδοκάρυδο, το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύετε.
Μετά, βάζετε λίγο – λίγο το μίγμα του αλευριού και χτυπάτε καλά το κέικ.
Βουτυρώνετε και αλευρώνετε μια στρογγυλή φόρμα με τρύπα στη μέση και ρίχνετε μέσα το μισό μίγμα.
Προσθέτετε το κακάο στο υπόλοιπο μίγμα και ανακατεύετε καλά.
Το ρίχνετε και αυτό στη φόρμα.
Με ένα μαχαίρι κάνετε βαθιές κυκλικές κινήσεις στο κέικ για να ανακατευθούν καλά τα δυο μίγματα.
Ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 50 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει το κέικ.
Για να δείτε αν ψήθηκε μπήγετε τη λάμα ενός μαχαιριού στο κέντρο του κέικ, αν βγει στεγνό τότε το βγάζετε από το φούρνο αν όχι τότε το ψήνετε ακόμα λίγο.
Αφήνετε το κέικ να κρυώσει, το αναποδογυρίζετε σε μια πιατέλα, το πασπαλίζετε με μπόλικη ζάχαρη άχνη και σερβίρετε.
Credits:
tasosgiatsis
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ-ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ ΑΡΤΟΠΟΙΕΙΑ
Κέικ με ινδοκάρυδο
Βουτυρώνετε και αλευρώνετε μια στρογγυλή φόρμα με τρύπα στη μέση και ρίχνετε μέσα το μισό μίγμα.
Προσθέτετε το κακάο στο υπόλοιπο μίγμα και ανακατεύετε καλά.
Το ρίχνετε και αυτό στη φόρμα.
Με ένα μαχαίρι κάνετε βαθιές κυκλικές κινήσεις στο κέικ για να ανακατευθούν καλά τα δυο μίγματα.
Ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 50 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει το κέικ.
Για να δείτε αν ψήθηκε μπήγετε τη λάμα ενός μαχαιριού στο κέντρο του κέικ, αν βγει στεγνό τότε το βγάζετε από το φούρνο αν όχι τότε το ψήνετε ακόμα λίγο.
Αφήνετε το κέικ να κρυώσει, το αναποδογυρίζετε σε μια πιατέλα, το πασπαλίζετε με μπόλικη ζάχαρη άχνη και σερβίρετε.
Credits:
tasosgiatsis
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ-ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ ΑΡΤΟΠΟΙΕΙΑ
Κέικ με ινδοκάρυδο