ΚΕΙΚ ΚΑΡΟΤΟΥ ΜΕ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ ΓΛΑΣΟ
Υλικά
4 φλυτζάνια καρότα τριμμένα στο ψιλό τρίφτη
1 3/4 φλυτζάνια ζάχαρη καστανή
1/2 φλυτζάνι καρύδια χοντροκομμένα
1/ 2 φλυτζάνι σταφίδες
1 φλυτζάνι ηλιέλαιο
4 αυγά
2 κ.γ. μπέικιν
1 κ.γ. σόδα
2 βανίλιες
2 φλυτζάνια αλεύρι γ.ο.χ
μισό κ.γ. κανέλα
λίγο αλάτι
Επικάλυψη
1 σκαφάκι τυρί κρέμα
2 κ.σ. βούτυρο λιωμένο
ζάχαρη άχνη κατά βούληση, ανάλογα πόσο γλυκό το θέλετε
Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη και το λάδι.
Ρίχνουμε τα μπαχαρικά και τους ξηρούς καρπούς, τα τριμμένα καρότα και το αλεύρι.
Βάζουμε σε δύο αλουμινένια ταψάκια και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 1 ώρα. Το κοιτάμε με το μαχαίρι.
Για την επικάλυψη ανακατεύουμε όλα τα υλικά και ή καλύπτουμε όλο το κέικ ή το κρατάμε στο ψυγείο και το αλείφουμε στο κομμάτι που καταναλώνουμε.
Για την επικάλυψη ανακατεύουμε όλα τα υλικά και ή καλύπτουμε όλο το κέικ ή το κρατάμε στο ψυγείο και το αλείφουμε στο κομμάτι που καταναλώνουμε.
ΠΗΓΗ: Βικη Αναματερου