ΠΕΝΕΣ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΦΕΤΑΣ ΚΑΙ ΦΡΕΣΚΑ ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ ΒΟΤΑΝΑ
Η σούπερ μακαρονάδα που έγινε viral σε όλο το διαδίκτυο για την ιδιαίτερη τεχνική της!
Εύκολη, ζουμερή και σούπερ απολαυστική!!
Υλικά (για 6 άτομα)
1 κιλό πένες
4 μεγάλες ντομάτες, ξεφλουδισμένες και κομμένες σε καρέ
300 γρ. ντοματίνια ολόκληρα
3 μεγάλες σκελίδες σκόρδο τριμμένες
350 γρ. φέτα
3 κλαράκια φρέσκο θυμάρι
2 κλαράκια φρέσκια μαντζουράνα
1 ποτήρι περίπου του κρασιού ελαιόλαδο
μια καλή πρέζα ζάχαρη
αλάτι
Υλικά (για 6 άτομα)
1 κιλό πένες
4 μεγάλες ντομάτες, ξεφλουδισμένες και κομμένες σε καρέ
300 γρ. ντοματίνια ολόκληρα
3 μεγάλες σκελίδες σκόρδο τριμμένες
350 γρ. φέτα
3 κλαράκια φρέσκο θυμάρι
2 κλαράκια φρέσκια μαντζουράνα
1 ποτήρι περίπου του κρασιού ελαιόλαδο
μια καλή πρέζα ζάχαρη
αλάτι
πιπέρι
λίγο επιπλέον φρέσκο θυμάρι για το σερβίρισμα
λίγο επιπλέον φρέσκο θυμάρι για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Πλένω τα ντοματίνια και τις ντομάτες τις οποίες ξεφλουδίζω και τις κόβω σε μεγάλα καρέ.
Τις βάζω σε ένα μεγάλο ταψί.
Τρίβω μέσα το σκόρδο, προσθέτω τα μυρωδικά, τη ζάχαρη και το λάδι και αλατοπιπερώνω.
Κάνω χώρο στη μέση του ταψιού και τοποθετώ τη φέτα σε κομμάτια.
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στο αερόθερμο, στους 170 βαθμούς για 30 - 35 λεπτά.
Ωστόσο όσο ψήνεται η φέτα με τα ντοματίνια ξεκινώ να βράσω και τις πένες.
Σε καλά αλατισμένο νερό βράζω τις πένες στο χρόνο που αναγράφει η συσκευασία.
Βγάζω το ταψί και με ένα πιρουνάκι λιώνω τη φέτα και πατάω ελαφρώς και τις ντοματούλες.
Τις βάζω σε ένα μεγάλο ταψί.
Τρίβω μέσα το σκόρδο, προσθέτω τα μυρωδικά, τη ζάχαρη και το λάδι και αλατοπιπερώνω.
Κάνω χώρο στη μέση του ταψιού και τοποθετώ τη φέτα σε κομμάτια.
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στο αερόθερμο, στους 170 βαθμούς για 30 - 35 λεπτά.
Ωστόσο όσο ψήνεται η φέτα με τα ντοματίνια ξεκινώ να βράσω και τις πένες.
Σε καλά αλατισμένο νερό βράζω τις πένες στο χρόνο που αναγράφει η συσκευασία.
Βγάζω το ταψί και με ένα πιρουνάκι λιώνω τη φέτα και πατάω ελαφρώς και τις ντοματούλες.
Ανακατεύω καλά.
Σουρώνω τις πένες και προσθέτω μέσα στη σάλτσα.
Ανακατεύω καλά, προσθέτω λίγο επιπλέον φρέσκο θυμάρι και σερβίρω.
Δημιουργός συνταγής: Τζέλα Αντωνοπούλου
Σουρώνω τις πένες και προσθέτω μέσα στη σάλτσα.
Ανακατεύω καλά, προσθέτω λίγο επιπλέον φρέσκο θυμάρι και σερβίρω.
Δημιουργός συνταγής: Τζέλα Αντωνοπούλου