Cheesecake με γιαούρτι, μέλι και λάιμ



CHEESECAKE ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ, ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΛΑΙΜ


Αυτή τη φορά το έφτιαξα με κρέμα γιαουρτιού.
Μία ακόμα υπέροχη παραλλαγή.
Ελαφρύ, δροσερό και πολύ αρωματικό!!

Υλικά
Για τη βάση
500 γρ μπισκότα digestive
180 γρ βούτυρο

Για την κρέμα γιαουρτιού
1 κιλό γιαούρτι στραγγιστό 2%
1 ζαχαρούχο γάλα
ξύσμα από 2 λάιμ ακέρωτα
χυμό από 1 λάιμ
4 φύλλα ζελατίνης

Για το σερβίρισμα
ξύσμα λάιμ
Μέλι καλής ποιότητας
Φετούλες λάιμ για διακόσμηση (προαιρετικά)

Εκτέλεση
Λιώνω το βούτυρο στο φούρνο μικροκυμάτων.
Θρυμματίζω τα μπισκότα στο μούλτι και ανακατεύω με το βούτυρο καλά να βραχούν όλα τα μπισκότα.
Παίρνω ένα ταψάκι με αποσπώμενο τσέρκι 26 εκ. και πατάω τα μπισκότα στη βάση καλά καλύπτοντας ελαφρώς και τα τοιχώματα.

Για την κρέμα
Μαλακώνω αρχικά τα φύλλα ζελατίνης σε κρύο νερό για 4 λεπτά.
Παράλληλα βάζω στο μίξερ το γιαούρτι, χτυπάω ελαφρώς και προσθέτω το ξύσμα λάιμ, το ζαχαρούχο γάλα (κρατάω περίπου 2 κ.σ. για να λιώσω τις ζελατίνες) και το χυμό από το λάιμ.
Χτυπάω την κρέμα μέχρι να αφρατέψει και να αρχίσει να δένει.
Σε ένα μπολάκι βάζω το ζαχαρούχο γάλα που κράτησα, με ελάχιστο νεράκι να αραίωσει ελαφρώς, στο φούρνο μικροκυμάτων να κάψει.
Στραγγίζω τις ζελατίνες και τις διαλύω στο καυτό γάλα.
Το προσθέτω στην κρέμα γιαουρτιού και ανακατεύω λίγο ακόμα σε μέτρια ταχύτητα.
Απλώνω την κρέμα πάνω στα μπισκότα και βάζω στο ψυγείο όλη νύχτα να παγώσει.
Αφαιρώ το τσέρκι, πασπαλιζω με επιπλέον ξύσμα λάιμ και σερβίρω μέλι.


Δημιουργός συνταγής: Τζέλα Αντωνοπούλου