ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΑ COOKIES ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ ΜΕ ΣΤΑΓΟΝΕΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
Απλά συγκλονιστικά!!!!
Υλικά
(Η δόση βγάζει 60 απολαυστικά cookies)
160 γρ βούτυρο λούρπακ
120 γρ λάδι ελαφρύ
400 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
2 αβγά ολόκληρα και 2 ασπράδια αβγών
1/2 κ.γ αλάτι
2 κ.γ κοφτά σόδα
Ξύσμα από 2 μεγάλα ή 3 μέτρια πορτοκάλια ακέρωτα
800 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
150 γρ σταγόνες σοκολάτας
Εκτέλεση
Κοσκινίζω το αλεύρι , το αλάτι και τη σόδα σε ένα βαθύ μπολ και κρατάω στην άκρη.
Βάζω στον κάδο του μίξερ το λάδι, το βούτυρο και τη ζάχαρη και σέ δυνατή ταχύτητα χτυπάω μέχρι να αφρατέψει και να γίνει σαν κρέμα.
Προσθέτω ένα ένα τα αβγά και τα ασπράδια περιμένοντας να απορροφήθουν από το μείγμα συνεχίζοντας το χτύπημα.
Τέλος προσθέτω και το ξύσμα από τά πορτοκάλια.
Χαμηλώνω την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτω λίγο λίγο το αλεύρι.
Αφού απορροφηθεί το αλεύρι , σταματάω αμέσως το χτύπημα αλλιώς τα μπισκοτάκια μου θα σφίξουν.
Με μία μαρίζ ανακατεύω μέσα στο ζυμαράκι μου τις σταγόνες σοκολάτας.
Η ζύμη μας θα πρέπει να είναι εύπλαστη αφράτη και βουτυράτη σαν αυτή που κουραμπιέ.
Σκεπάζω με μεμβράνη το ζυμαράκι μου και το βάζω για μία ώρα στο ψυγείο να ξεκουραστεί.
Πλάθουμε μπαλίτσες στο μέγεθος ενός καρυδιού.
Βάζω στο ταψί στο οποίο έχω στρώσει λαδόκολλα αφήνοντας 4-5 εκατοστά απόσταση μεταξύ τους.
Με ένα ποτήρι τα πατάω ελαφρώς να ανοίξουν και να αποκτήσουν πάχος 0.5 εκ.
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς στις αντιστάσεις για 14 λεπτά ανάλογα το φούρνο σας ή μέχρι να χρυσίσουν.
Τα βγάζω και τα αφήνω σε μία σχάρα να κρυώσουν εντελώς.
Όσο είναι ζεστά φαίνονται να είναι μαλακά όταν κρυώσουν όμως γίνονται θεοτρ΄σγανα.
Σκεπάζω με μεμβράνη το ζυμαράκι μου και το βάζω για μία ώρα στο ψυγείο να ξεκουραστεί.
Πλάθουμε μπαλίτσες στο μέγεθος ενός καρυδιού.
Βάζω στο ταψί στο οποίο έχω στρώσει λαδόκολλα αφήνοντας 4-5 εκατοστά απόσταση μεταξύ τους.
Με ένα ποτήρι τα πατάω ελαφρώς να ανοίξουν και να αποκτήσουν πάχος 0.5 εκ.
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς στις αντιστάσεις για 14 λεπτά ανάλογα το φούρνο σας ή μέχρι να χρυσίσουν.
Τα βγάζω και τα αφήνω σε μία σχάρα να κρυώσουν εντελώς.
Όσο είναι ζεστά φαίνονται να είναι μαλακά όταν κρυώσουν όμως γίνονται θεοτρ΄σγανα.
Δημιουργός συνταγής: Τζέλα Αντωνοπούλου