Μπουκίτσες φιλέτου κοτόπουλου με λευκή σάλτσα και πατάτες σαν τηγανητές



ΜΠΟΥΚΙΤΣΕΣ ΦΙΛΕΤΟΥ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΛΕΥΚΗ ΣΑΛΤΣΑ ΚΑΙ ΠΑΤΑΤΕΣ ΣΑΝ ΤΗΓΑΝΗΤΕΣ

Συνοδεύσαμε με πατατούλες στο φούρνο σαν τηγανητές, τρόπος από την αγαπημένη χρυσοχέρα Αναστασία Βλάχου, την οποία ευχαριστώ πολύ!
Επιτέλους η κόρη μου τις τρώει έτσι και σταματήσαμε τις τηγανητές!! 

ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Το ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ το τσιγάρισα σε ΛΑΔΑΚΙ.
Συνέχισα με ένα ΜΕΓΑΛΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ ΚΡΕΜΜΥΔΙ και ένα ΚΑΡΟΤΟ κομμένο σε καρέ.
Έσβησα με ΛΕΥΚΟ ΚΡΑΣΙ, άφησα κανα 20λεπτο  να μαγειρευτεί, συμπληρώνοντας νεράκι ζεστό αν χρειάζεται.
ΑΛΑΤΙ, ΠΙΠΕΡΙ και ΚΟΥΡΚΟΥΜΑ.
Στο τέλος έριξα μια ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ μικρή και ψιλοκομμένο ΑΝΗΘΟ.
Άφησα 5 λεπτά ακόμα και έτοιμο.

Για τις ΠΑΤΑΤΕΣ.
Αφού τις έπλυνα πολλές φορές για να φύγει το άμυλο τις στέγνωσα λίγο με χαρτί κουζίνας και τις πασπάλισα με ΠΑΠΡΙΚΑ ΓΛΥΚΙΑ ΑΛΑΤΙ, λίγο ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ και λίγο ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ ψιλό.
Τις έψησα σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς μέχρι να πάρουν χρώμα.


Credits:
Κυριακή Νικολακοπούλου
Μπουκίτσες φιλέτου κοτόπουλου με λευκή σάλτσα και πατάτες σαν τηγανητές