Πανακότα με φράουλες



ΠΑΝΑΚΟΤΑ ΜΕ ΦΡΑΟΥΛΕΣ

Για 3 ποτηράκια μικρά
300 γρ. κρέμα γάλακτος
3 κ.σ. ζάχαρη
1 κ.γ. βανίλια
3 φύλλα ζελατίνη
Φράουλες κατεψυγμένες η φρέσκες 225 γρ. περίπου

Βράζουμε την κρέμα γάλακτος σε σιγανή φωτιά.
Ρίχνουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε.
Βάζουμε 2 φύλλα ζελατίνη σε κρύο νερό για 5 λεπτά.
Στραγγίζουμε καλά, τη βάζουμε μέσα στην κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε απαλά.
Ρίχνουμε στα ποτηράκια.
Αφήνουμε στο ψυγείο το λιγότερο για 3 ώρες.
Χτυπάμε τις φράουλες στο μίξερ ή στο χέρι με ένα πιρούνι και τις περνάμε από σουρωτήρι.
Βάζουμε πάλι μία ζελατίνη στο κρύο νερό για 5 λεπτά.
Τη στραγγίζουμε και την ανακατεύουμε σε 2 κ.σ. καυτό νερό.
Τη ρίχνουμε μέσα στις φράουλες με 1 κ.σ. άχνη ζάχαρη και ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε πάνω στα ποτηράκια και αφήνουμε για άλλη μια ώρα στο ψυγείο να γίνει ζελές.
Σερβίρουμε μέσα στα ποτηράκια με φράουλες ή ό,τι άλλο έχουμε.


Credits:
Panagiota Kiriakou
ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ (επιμέλεια κειμένου)
Πανακότα με φράουλες