ΚΑΣΕΡΟΠΙΤΕΣ
ΥΛΙΚΑ:
- 1 ποτήρι χλιαρό γάλα
- 1 ποτήρι ηλιέλαιο
- 1 ποτήρι χλιαρό νερό
- 1 φακελάκι ξηρή μαγιά, διαλυμένη διαλυμένη μέσα στο χλιαρό νερό
- 1 κουταλιά ζάχαρη
- 1 κουταλιά αλάτι
- 700 γρ. περίπου αλεύρι για όλες τις χρήσεις.(εμένα μου πήρε παραπάνω)
Ζυμώνω και αφήνω να φουσκώσει για περίπου 40 λεπτά.
ΓΕΜΙΣΗ:
- 300 γρ. τριμμένα τυριά, κασέρι και ένταμ
- 2 αυγά
- πιπέρι.
- 1 αυγό για επάλειψη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
- Κόβω τη ζύμη σε ίσα κομμάτια και ανοίγω φύλλο (εγώ το άνοιξα με τα χέρια, η ζύμη είναι πολύ εύπλαστη).
- Γεμίζω με τη γέμιση.
- Κλείνω και με ένα πιρούνι πατάω γύρω - γύρω στις άκρες.
- Τις τοποθετώ σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
- Αλείφω μετά με αυγό.
- Ψήνω για 40 λεπτά σε φούρνο πάνω - κάτω αντιστάσεις, στους 180 βαθμούς.
- Τις υπόλοιπες κασερόπιτες μπορούμε να τις βάλουμε στην κατάψυξη για άλλη φορά.