Μοσχαράκι κοκκινιστό με πατάτες και μελιτζάνες

Μοσχάρι κοκκινιστό με πατάτες και μελιτζάνες

ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ ΚΑΙ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ


Τέλεια γεύση!


Υλικά

  • 1 κιλό μοσχάρι (κομμένο σε μερίδες)
  • 4-5 πατάτες (κομμένες κυδωνάτες)
  • 3 μελιτζάνες τσακώνικες (κομμένες σε χοντρές φέτες)
  • 1 - 2 καρότα (κομμένο σε φέτες) (προαιρετικά)
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
  • 3 σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένες)
  • 500 γρ. ντομάτες (τριμμένες)
  • 1 κουτί πουμαρό
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • Λίγο ελαφρύ λάδι για τηγάνισμα
  • κανέλα
  • κουρκουμά
  • πάπρικα
  • 3-4 κόκκοι μπαχάρι
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Λίγο νερό


Εκτέλεση

  1. Πλένουμε καλά τις πατάτες και τις κόβουμε κυδωνάτες. 
  2. Κόβουμε τις μελιτζάνες σε χοντρές φέτες και τις πλένουμε καλά.
  3. Σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαφρύ λάδι και τηγανίζουμε πρώτα τις πατάτες και στη συνέχεια τις μελιτζάνες μέχρι να ροδίσουν. 
  4. Τα τοποθετούμε στο βαθύ ταψί της κουζίνας.
  5. Πλένουμε το μοσχάρι, το αφήνουμε να στραγγίσει καλά και ζεσταίνουμε στη χύτρα το ελαιόλαδο. 
  6. Σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν. 
  7. Προσθέτουμε το μοσχάρι και το σοτάρουμε καλά μέχρι να πάρει χρώμα.
  8. Ρίχνουμε την κανέλα, τον κουρκουμά, την πάπρικα, το μπαχάρι, αλάτι και πιπέρι.
  9. Προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες, το πουμαρό και λίγο νερό. 
  10. Ανακατεύουμε καλά και κλείνουμε τη χύτρα. 
  11. Βράζουμε για 20 λεπτά από τη στιγμή που θα ανέβει η πίεση.
  12. Μεταφέρουμε το κρέας και τη σάλτσα του στο ταψί με τα λαχανικά. 
  13. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C, με αντιστάσεις πάνω-κάτω, στην κάτω σχάρα, για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να δέσουν τα υλικά.
  14. Σερβίρουμε ζεστό το φαγητό μας, συνοδεύοντάς το με φέτα.


Δημιουργός συνταγής: Ευα Χαριτου

Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget