
ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ ΚΑΙ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ
Τέλεια γεύση!
Υλικά
- 1 κιλό μοσχάρι (κομμένο σε μερίδες)
- 4-5 πατάτες (κομμένες κυδωνάτες)
- 3 μελιτζάνες τσακώνικες (κομμένες σε χοντρές φέτες)
- 1 - 2 καρότα (κομμένο σε φέτες) (προαιρετικά)
- 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
- 3 σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένες)
- 500 γρ. ντομάτες (τριμμένες)
- 1 κουτί πουμαρό
- 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- Λίγο ελαφρύ λάδι για τηγάνισμα
- κανέλα
- κουρκουμά
- πάπρικα
- 3-4 κόκκοι μπαχάρι
- Αλάτι και πιπέρι
- Λίγο νερό
Εκτέλεση
- Πλένουμε καλά τις πατάτες και τις κόβουμε κυδωνάτες.
- Κόβουμε τις μελιτζάνες σε χοντρές φέτες και τις πλένουμε καλά.
- Σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαφρύ λάδι και τηγανίζουμε πρώτα τις πατάτες και στη συνέχεια τις μελιτζάνες μέχρι να ροδίσουν.
- Τα τοποθετούμε στο βαθύ ταψί της κουζίνας.
- Πλένουμε το μοσχάρι, το αφήνουμε να στραγγίσει καλά και ζεσταίνουμε στη χύτρα το ελαιόλαδο.
- Σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν.
- Προσθέτουμε το μοσχάρι και το σοτάρουμε καλά μέχρι να πάρει χρώμα.
- Ρίχνουμε την κανέλα, τον κουρκουμά, την πάπρικα, το μπαχάρι, αλάτι και πιπέρι.
- Προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες, το πουμαρό και λίγο νερό.
- Ανακατεύουμε καλά και κλείνουμε τη χύτρα.
- Βράζουμε για 20 λεπτά από τη στιγμή που θα ανέβει η πίεση.
- Μεταφέρουμε το κρέας και τη σάλτσα του στο ταψί με τα λαχανικά.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C, με αντιστάσεις πάνω-κάτω, στην κάτω σχάρα, για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να δέσουν τα υλικά.
- Σερβίρουμε ζεστό το φαγητό μας, συνοδεύοντάς το με φέτα.
Δημιουργός συνταγής: Ευα Χαριτου
