ΜΑΚΑΡΟΝΟΠΙΤΑ
Υλικά για την γέμιση :
1 πακέτο κοφτό μακαρονάκι, βρασμένα αλντέντε και ελαφρώς λαδωμένα
1,5 κούπα σπανάκι ζεματισμένο
1/2 κούπα κρεμμυδάκι φρέσκο
άνηθο
αλάτι
πιπέρι
1 μεγάλη συσκευασία τυρί κρέμα κλασική
1 κούπα τριμμένο γκούντα
1 κούπα γραβιέρα Νάξου
1 κούπα ρεγκάτο
1 κούπα κρέμα γάλακτος μαγειρικής
3 αυγά
...
10 φύλλα για πίτα (σπιτικά). Στα αγοραστά θα χρειαστείτε μιάμιση συσκευασία περίπου
1 μεγάλη συσκευασία τυρί κρέμα κλασική
1 κούπα τριμμένο γκούντα
1 κούπα γραβιέρα Νάξου
1 κούπα ρεγκάτο
1 κούπα κρέμα γάλακτος μαγειρικής
3 αυγά
...
10 φύλλα για πίτα (σπιτικά). Στα αγοραστά θα χρειαστείτε μιάμιση συσκευασία περίπου
Εκτέλεση γέμισης :
Στραγγίζουμε το σπανάκι από τα υγρά του.
Σοτάρουμε το κρεμμύδι και προσθέτουμε το σπανάκι, αλάτι πιπέρι και τέλος τον άνηθο.
Αφήνουμε να κρυώσει.
Ανακατεύουμε το τυρί κρέμα, τα αυγά και την κρέμα γάλακτος στο μπλέντερ να γίνουν ρευστή κρέμα.
Στραγγίζουμε το σπανάκι από τα υγρά του.
Σοτάρουμε το κρεμμύδι και προσθέτουμε το σπανάκι, αλάτι πιπέρι και τέλος τον άνηθο.
Αφήνουμε να κρυώσει.
Ανακατεύουμε το τυρί κρέμα, τα αυγά και την κρέμα γάλακτος στο μπλέντερ να γίνουν ρευστή κρέμα.
Ύστερα ενώνουμε όλα τα υλικά της γέμισης μαζί (μακαρόνια, τυριά, σπανάκι, κρέμα).
Βουτυρώνουμε το μεγάλο ταψί της κουζίνας. (βαθύ)
Βουτυρώνουμε το μεγάλο ταψί της κουζίνας. (βαθύ)
Στρώνουμε το πρώτο φύλλο με τις άκρες να εξέχουν. (αν είναι τα αγοραστά θα χρειαστούμε δύο φύλλα).
Βουτυρώνουμε και βάζουμε ένα φύλλο βουτυρωμένο μέσα στο ταψί χωρίς να εξέχει.
Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να έχουμε πέντε στρώσεις συνολικά.
Βάζουμε τη γέμιση και βάζουμε άλλα τέσσερα φύλλα βουτυρωμένα.
Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να έχουμε πέντε στρώσεις συνολικά.
Βάζουμε τη γέμιση και βάζουμε άλλα τέσσερα φύλλα βουτυρωμένα.
Το τελευταίο πρέπει να εξέχει και αυτό.
Κάνουμε τον κόθρο γύρω - γύρω με τα φύλλα που εξέχουν.
Βουτυρώνουμε, χαράζουμε και πασπαλίζουμε με σουσάμι.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ψηθεί ομοιόμορφα πάνω κάτω η πίτα.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ψηθεί ομοιόμορφα πάνω κάτω η πίτα.
Credits:
Pantelidoy Oyrania
Pantelidoy Oyrania