Ταρτάκια



ΤΑΡΤΑΚΙΑ

Έκανα ταρτάκια για κέρασμα, αύριο η κορούλα μου έχει γενέθλια!

Υλικά για τραγανή ζύμη που λιώνει στο στόμα:
250 γρ μαργαρίνη λιωμένη
1/2 ποτήρι ζάχαρη
1/4 ποτηριού κονιάκ (εγώ δεν είχα έβαλα χυμό φρέσκο πορτοκάλι)
2 βανίλιες, ξύσμα από 1 λεμόνι,
1 αυγό
3 ποτήρια περίπου αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ 20γρ.

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά ώστε να γίνει μαλακή ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια.
Τυλίγουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για μισή ώρα.
Μετά κάνουμε μικρά μπαλάκια και πατάμε σε φορμάκια έτσι ώστε να καλύπτει και τα πλαϊνά.
Επίσης κάνουμε αστεράκια με ένα κορνέ για στόλισμα.
Ψήνουμε στους 175 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να πάρουν χρώμα.
Γεμίζουμε με ό,τι μαρμελάδα μας αρέσει.
Εγώ έβαλα σπιτική μαρμελάδα φράουλα.
Η συνταγή αυτή είναι της Ειρήνης και την ευχαριστώ πολύ.



Credits:
Άννα Αννούλα
ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Ταρτάκια