ΞIΔΑΤΕΣ ΧΟΝΤΡΟΕΛΙΕΣ
Λίγο μπελαλίδικες φίλοι μου αλλά το αποτέλεσμα μας αποζημιώνει!
Έχουμε όλο το χρόνο υπέροχες, τραγανές νοστιμότατες ελίτσες για να συνοδεύουμε τα όσπρια, τα λαδερά, το ουζάκι μας κ.α.
ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΗ
Διαλέγουμε ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΓΕΡΕΣ ΧΟΝΤΡΟΕΛΙΕΣ και τις χαράσσουμε σε 3 - 4 σημεία.
Τις βάζουμε στο ΝΕΡΟ και το αλλάζουμε για 10 μέρες 1 ή 2 φορές την ημέρα.
Μετά για 20 μέρες τις αφήνουμε σε λίγο ΑΛΑΤΙΣΜΕΝΟ ΝΕΡΟ (στα 10 λίτρα νερό βάζουμε 4 κ.σ. ΛΙΩΜΕΝΟ ΑΛΑΤΙ).
Τις βγάζουμε από το νερό, δοκιμάζοντας αν έχουν ξεπικρίσει και τις βάζουμε σε μια λεκάνη.
Τις βάζουμε στο ΝΕΡΟ και το αλλάζουμε για 10 μέρες 1 ή 2 φορές την ημέρα.
Μετά για 20 μέρες τις αφήνουμε σε λίγο ΑΛΑΤΙΣΜΕΝΟ ΝΕΡΟ (στα 10 λίτρα νερό βάζουμε 4 κ.σ. ΛΙΩΜΕΝΟ ΑΛΑΤΙ).
Τις βγάζουμε από το νερό, δοκιμάζοντας αν έχουν ξεπικρίσει και τις βάζουμε σε μια λεκάνη.
Ρίχνουμε μια χουφτίτσα ΑΛΑΤΙ, μια κούπα ΞΙΔΙ και λίγο ΞΙΝΟ και τα ανακατεύουμε για 3 μέρες.