ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ
Πολύ νόστιμα τραγανά από έξω και αφράτα μαλακά από μέσα!!
Υλικά
250 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1.5 κούπα ζάχαρη
2 αβγά
200 γρ. γιαούρτι
2 βανίλιες
Ξύσμα και χυμό από 1 πορτοκάλι
1/2 κουταλάκι του γλυκού σόδα
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
1 κιλό αλεύρι περίπου.
1 κρόκο αυγού για το άλειμμα
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη πολύ καλά.
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη πολύ καλά.
Προσθέτουμε ένα - ένα τα αβγά, κατόπιν το γιαούρτι, τις βανίλιες και το ξύσμα.
Ρίχνουμε και το χυμό πορτοκάλι αφού έχουμε διαλύσει μέσα τη σόδα.
Τέλος προσθέτουμε αλεύρι σιγά - σιγά ζυμώνοντας.
Πλάθουμε κουλουράκια και αλείφουμε με κρόκο αραιωμένο με λίγο νεράκι.
Ρίχνουμε και το χυμό πορτοκάλι αφού έχουμε διαλύσει μέσα τη σόδα.
Τέλος προσθέτουμε αλεύρι σιγά - σιγά ζυμώνοντας.
Πλάθουμε κουλουράκια και αλείφουμε με κρόκο αραιωμένο με λίγο νεράκι.
Ψήνουμε στους 190 βαθμούς, στις αντιστάσεις για 20 λεπτά περίπου.
Credits:
Alexandra Pavlidou
ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Κουλουράκια πορτοκαλιού
Credits:
Alexandra Pavlidou
ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Κουλουράκια πορτοκαλιού