ΚΙΜΑΔΟΠΙΤΑΚΙΑ
Υλικά
1 ποτήρι νερό χλιαρό 250 ml
1 φλ του ελληνικού καφέ λάδι
1 κ.γ. αλάτι
3 κ.σ. ξύδι
500 γρ. αλεύρι γ.ο.χ. ανακατεμένο μαζί με 1 κ.γ. μπέικιν
Για την γέμιση
500 γρ. κιμά
4 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 κρασοπότηρο λευκό κρασί
1 κ.γ. πάπρικα
1/2 κ.γ. κάρυ
αλάτι
πιπέρι
λάδι
2 κ.σ. σάλτσα σπιτική
Βάζω όλα τα υλικά για τη ζύμη σε ένα μπολ και ζυμώνω μέχρι να έχω ένα εύπλαστο ζυμαράκι.
2 κ.σ. σάλτσα σπιτική
Βάζω όλα τα υλικά για τη ζύμη σε ένα μπολ και ζυμώνω μέχρι να έχω ένα εύπλαστο ζυμαράκι.
Το λαδώνω και το αφήνω σκεπασμένο μισή ώρα να ξεκουραστεί.
Για την γέμιση
Τσιγαρίζω τον κιμά να ανοίξει καλά.
Για την γέμιση
Τσιγαρίζω τον κιμά να ανοίξει καλά.
Προσθέτω το κρεμμύδι να μαλακώσει.
Σβήνω με το κρασί.
Αφήνω λίγο να εξατμιστεί, προσθέτω τη σάλτσα, τα μυρωδικά και λίγο νερό και αφήνω να πιει το νερό του και να μείνει με το λαδάκι του.
Χωρίζω την ζύμη σε 20 μπαλάκια.
Παίρνω ένα μπαλάκι ζύμης, το ανοίγω, βάζω λίγη γέμιση και κλείνω με ένα πιρούνι.
Τα βάζω σε ένα ταψάκι στρωμένο με λαδόκολλα, τα αυγουλώνω με έναν κρόκο που τον έχω αραιώσει σε λίγο νερό και ψήνω στους 180 βαθμούς μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα.
Credits:
Αλεξάνδρα Κυριάκη
ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Κιμαδοπιτάκια
Τα βάζω σε ένα ταψάκι στρωμένο με λαδόκολλα, τα αυγουλώνω με έναν κρόκο που τον έχω αραιώσει σε λίγο νερό και ψήνω στους 180 βαθμούς μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα.
Credits:
Αλεξάνδρα Κυριάκη
ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Κιμαδοπιτάκια