Γεμιστό κοτόπουλο με ρύζι, κιμά και κάστανα



ΓΕΜΙΣΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΡΥΖΙ, ΚΙΜΑ ΚΑΙ ΚΑΣΤΑΝΑ


Για τη Γέμιση:
100 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
100 γρ. ρύζι
10 κάστανα βρασμένα, καθαρισμένα και ψιλοκομμένα
αλάτι
πιπέρι
1 κύβο κνορ κοτόπουλο
1 ξερό κρεμμύδι
50 γρ. βούτυρο

Βάζουμε το βούτυρο στην κατσαρόλα στην εστία να λιώσει.
Ρίχνουμε ψιλοκομμένο το κρεμμύδι και το αχνίζουμε.
Βάζουμε τον κιμά και το ανακατεύουμε μέχρι να ασπρίσει.
Ρίχνουμε το ρύζι, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε.
Βάζουμε 200 ml νερό ζεστό, ανακατεύουμε και μόλις αρχίσει να βράζει ρίχνουμε τον κύβο.
Βράζουμε μέχρι να πιει το νερό!
Το κατεβάζουμε και ρίχνουμε τα κάστανα.
Το ανακατεύουμε, το σκεπάζουμε και αφήνουμε να κρυώσει.
Σε ένα μικρό κατσαρολάκι λιώνουμε 50 γρ. βούτυρο και ρίχνουμε μέσα αλάτι, μαύρο πιπέρι και κόκκινο πιπέρι.
Το κατεβάζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει.

Ετοιμάζουμε το κοτόπουλο:
Το πλένουμε, το καψαλίζουμε, το πλένουμε και το βάζουμε μέσα στην γάστρα.
Το αλείφουμε μέσα έξω με το λιωμένο βούτυρο.
Στη συνέχεια το γεμίζουμε με τη γέμιση.
Κόβουμε 2 πλυμένα πορτοκάλια και ρίχνουμε πάνω του τον χυμό τους.
Ρίχνουμε πάνω στο κοτόπουλο 50 ml ελαιόλαδο και μέσα στην γάστρα 200 ml νερό.
Κλείνουμε το καπάκι και το βάζουμε να ψηθεί στους 200 βαθμούς, σε προθερμασμένο φούρνο. 
Ανά διαστήματα το ανοίγουμε και με κουτάλι το περιχύνουμε με τα υγρά του.


Δημιουργός συνταγής: Tzeni Tsanaktsidou