ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΠΙΤΑ
Είναι η πιο αφράτη και ζουμερή πορτοκαλόπιτα με πλούσιο άρωμα πορτοκαλιού!
Υλικά
- 1 πακέτο φύλλο κρούστας 450 γρ.
- 1 ποτήρι του νερού ζάχαρη
- 1 ποτήρι καλαμποκέλαιο
- 4 αυγά
- 3 βανίλιες
- 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- 1 κεσεδάκι στραγγιστό γιαούρτι
Εκτέλεση
- Ανοίγουμε το πακέτο φύλλων κρούστας από το πρωί.
- Το βάζουμε στην λαμαρίνα του φούρνου ορθάνοικτο χωρίς το χαρτί που είναι τυλιγμένο.
- Μέχρι να το φτιάξουμε το βράδυ αυτό είχε ξεραθεί εντελώς. Έτσι το σπάμε σε ένα μπολ και γίνεται πολύ μικρά κομματάκια.
- Χτυπάμε με το μίξερ χειρός το λάδι με τη ζάχαρη.
- Προσθέτουμε ένα - ένα τα αυγά.
- Στη συνέχεια ανακατεύοντας με μια μαρίζ ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά.
- Τέλος προσθέτουμε τα κομματάκια του φύλλου κρούστας.
- Ρίχνουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψάκι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς για 1/2 ώρα ακριβώς.
- Αφήνουμε να κρυώσει και ρίχνουμε σιγά - σιγά και με υπομονή το σιρόπι.
Σιρόπι
- 2 ποτήρια νερό
- 1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
- 2,5 ποτήρια ζάχαρη
- ξύσμα από 2 πορτοκάλια
