ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΓΙΟΥΒΕΤΣΙ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ
Υλικά
- 1 κιλό μοσχαράκι χωρίς κόκαλο
- 1 έως 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 3 πολύ ώριμες ντομάτες τριμμένες
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- 3/4 της κούπας ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
- λίγο κουρκουμά
- 1 πακέτο κριθαράκι
Εκτέλεση
- Σοτάρω πολύ καλά το κρέας με το ελαιόλαδο.
- Στη συνέχεια ρίχνω το κρεμμύδι και το σκόρδο συνεχίζοντας το σοτάρισμα.
- Σβήνω με ένα ποτηράκι κρασί.
- Προσθέτω τα μπαχαρικά και τη ντομάτα και αφήνω να βράσουν για 10 λεπτά στην κατσαρόλα.
- Στη συνέχεια το αδειάζω σε γάστρα ή σε πυρέξ, προσθέτω νερό ζεστό, το σκεπάζω και αφήνω να σιγοψηθεί στο φούρνο.
- Όταν έχει μαλακώσει το κρέας προσθέτω ζεστό νερό και το κριθαράκι και το αφήνω μέχρι να ψηθεί καλά και να τραβήξει.
- Στην αρχή ψήνω στους 180 βαθμούς και στη συνέχεια στους 200 με 220.
Πρέπει να βγει λίγο ζουμερό επειδή το κριθαράκι τραβάει πολύ για να μη μας πήξει.
Δημιουργός συνταγής: Marina Hatzidaki