ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ
Φίνο και αρωματικό!
Υλικά
1,5 κιλό πορτοκάλια
1 κιλό ζάχαρη
1/2 κούπα νερό
1 βανίλια
Πλένουμε πολύ καλά τα πορτοκάλια και τα ξύνουμε. (βγάζουμε το ξύσμα τους).
Τα βάζουμε σε κατσαρόλα, τα σκεπάζουμε με νερό και τα βράζουμε 2 φορές από 15 λεπτά.
Τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά και τα κόβουμε στα οκτώ.
Αφαιρούμε την πολύ σάρκα και κόβουμε τις φλούδες σε τετράγωνα (με λίγο σάρκα η κάθε Φλούδα).
Πρέπει τώρα το φρούτο να έχει βάρος 1 κιλό περίπου. (Όσο έχει βγει το βάρος του φρούτου, τόση θα είναι και η ζάχαρη που θα προσθέσουμε).
Βάζουμε το πορτοκάλι σε κατσαρόλα, προσθέτουμε την ζάχαρη και το νερό.
Βράζουμε για 25 λεπτά και προσθέτουμε τη βανίλια.
Πρέπει τώρα το φρούτο να έχει βάρος 1 κιλό περίπου. (Όσο έχει βγει το βάρος του φρούτου, τόση θα είναι και η ζάχαρη που θα προσθέσουμε).
Βάζουμε το πορτοκάλι σε κατσαρόλα, προσθέτουμε την ζάχαρη και το νερό.
Βράζουμε για 25 λεπτά και προσθέτουμε τη βανίλια.
Βράζουμε για άλλα 5 λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσει και αν το σιρόπι δεν έχει δέσει καλά, αφαιρούμε το πορτοκάλι και δένουμε το σιρόπι μας.
Όταν είναι έτοιμο, βάζουμε το γλυκό σε βαζάκια.
Credits:
Vasia Zaglara
ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Πορτοκάλι γλυκό του κουταλιού
Αφήνουμε να κρυώσει και αν το σιρόπι δεν έχει δέσει καλά, αφαιρούμε το πορτοκάλι και δένουμε το σιρόπι μας.
Όταν είναι έτοιμο, βάζουμε το γλυκό σε βαζάκια.
Credits:
Vasia Zaglara
ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Πορτοκάλι γλυκό του κουταλιού