ΚΕΙΚ ΚΑΣΤΑΝΟ
ΥΛΙΚΑ
125 γραμμάρια βούτυρο
100 γραμμάρια κουβερτούρα γάλακτος
150 γραμμάρια ζάχαρη
2 αυγά ελαφρώς χτυπημένα
300 γραμμάρια μαρμελάδα κάστανο
150 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Λιώνουμε την κουβερτούρα μαζί με το βούτυρο στο φούρνο μικροκυμάτων ή σε μπεν μαρί και τα ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει λείο το μείγμα.
Προσθέτουμε ένα ένα τη ζάχαρη, τα αυγά και τη μαρμελάδα ανακατεύοντας καλά μετά από κάθε προσθήκη.
Τέλος ρίχνουμε και το αλεύρι κοσκινισμένο και ανακατεύουμε πάλι πολύ καλά ώστε να γίνει ομοιόμορφο το μείγμα.
Το βάζουμε σε καλά βουτυρωμένη και αλευρωμένη στρογγυλή φόρμα 20 εκατοστών και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στη μεσαία σχάρα στον αέρα για περίπου 50 λεπτά ή μέχρι βυθίζοντας μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο να βγαίνει στεγνή.
Αφήνουμε να κρυώσει, ξεφορμάρουμε και αν θέλουμε ρίχνουμε από πάνω λιωμένη κουβερτούρα γάλακτος.
Εγώ έβαλα πάνω και κάστανα βρασμένα και βουτηγμένα σε σοκολάτα.
Credits
Eleni Petrakopoulou
ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Κέικ κάστανο
Credits
Eleni Petrakopoulou
ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Κέικ κάστανο