Χοιρινό και λουκάνικα με πράσα στη γάστρα



ΧΟΙΡΙΝΟ ΚΑΙ ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ ΜΕ ΠΡΑΣΑ

Γλύκισμα είναι αυτή την εποχή τα πράσα.
Ένα εύκολο φαγητό.

Τα υλικά που θα χρειαστούμε
1,5 με 2 κιλά πράσα
1,5 κιλό χοιρινό λαιμό
2 λουκάνικα χωριάτικα
2 κρεμμύδια ξερά
1 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
πάπρικα γλυκιά.
αλάτι
πιπέρι

Σοτάρουμε το κρέας με λίγο ελαιόλαδο και προσθέτουμε το κρεμμύδι, λίγο αλάτι και πιπέρι και βράζουμε το κρέας μέχρι να μαλακώσει.
Κόβουμε και πλένουμε τα πράσα.
Τα βάζουμε στην γάστρα, προσθέτουμε ελαιόλαδο, το πιπέρι, την πάπρικα, αλάτι και το ζουμάκι από το κρέας (περίπου ένα ποτήρι του νερού).
Ψήνουμε στο φούρνο, στους 200 βαθμούς μέχρι να μαλακώσουν με σκεπασμένο το καπάκι.
Λίγο πριν τελειώσει το φαγητό προσθέτουμε το κρέας και τα λουκάνικα και αφήνουμε να πάρουν χρώμα χωρίς το καπάκι.


Credits:
Κατερινα Στεργιου
Σπιτικές δημιουργικές απολαύσεις με την Άννα ...
Χοιρινό και λουκάνικα με πράσα στη γάστρα